Flickr Images

2015 m. vasario 13 d., penktadienis

Geriausia lazanija, kokią kada nors esu ragavusi

Tokie patiekalai kaip lazanija daugumai yra sunkiai įsivaizduojami be mėsos, o juolab be sūrio, tačiau paragavę šios, kitos gaminti nebenorėsite. Ji skani, švelni, subtili, tiesiog dievišką. Mano sužadėtinis pasakė, kad tokios skanios lazanijos gyvenime nėra valgęs, o tai komplimentas ne tik man, bet ir veganiškai mitybai :)




Sojos padažui reikės:
  • 100g sojos faršo
  • 1/2 morkos
  • 1 saliero lapkotis
  • 1 svogūnas
  • Daržovių aliejaus
  • 8-10 šaukštų pomidorų padažo (bent 50% pomidorų pastos)
  • 1 skiltelė česnako (nebūtina)
Prieskoniai sojos virimui:
druska, garam masala, "vištienos prieskoniai" (česnakas, paprika, garstyčių sėklos)

Prieskoniai sojos kepimui:
"vištienos prieskoniai" (česnakas, paprika, garstyčių sėklos), druska, pipirai, paprikos milteliai, džiovintos daržovės (nebūtina)

Bolognese padažui reikės:

4 šaukšteliai kokosų aliejaus
400ml kokosų pieno (arba kito augalinės kilmės pieno) Jei naudojate riebų kokosų pieną (80% kokosų ekstrakto), tuomet galite naudoti 200ml jo ir 200ml vandens
1/2 a.š. druskos
1/2 a.š. muskato riešuto
pipirų
6 a.š. miltų be glitimo {gluten} - aš naudojau avižų ir ryžių miltus

Paruošimas:

Sojos padažas
  1. Užvirkite vandenį, sudėkite visus prieskonius ir sojos faršą, virkite apie 15 minučių
  2. Supjaustykite morką, salierą ir svogūną
  3. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sudėkite daržoves ir pakepkite kelias minutes
  4. Sudėkite sojos faršą į keptuvę, suberkite reikiamus prieskonius, viską gerai išmaišykite ir pakepkite 5 minutes
  5. Jeigu reikia, įpilkite šiek tiek vandens 
  6. Sudėkite pomidorų padažą, viską išmaišykite, išjunkite keptuvę arba palikite ant labai silpnos ugnies
Bolognese padažas
  1. Įkaitinkite keptuvę su kokosų aliejumi
  2. Kai aliejus įkais, sudėkite miltus, gerai išmaišykit
  3. Supilkite kokosų kremą bei vandenį (arba galite naudoti 400ml kokosų pieno)
  4. Įberkite druską, pipirus ir (šviežiai) tarkuoto muskato riešuto

Įkaitinkite orkaitę maždaug 180 C laipsnių. Dabar viską tereikia sudėlioti į kepimo indą, jei reikia, lazanijos lakštus galite po vieną pamirkyti karštame vandenyje. Lazanija pradėkite nuo bolognese padažo, tada klokite lazanijos lakštus, ant jų sojos faršą ir vėl kartokite viską nuo pradžių. Jeigu norite galit uždėti porą gabaliukų veganiško sūrio ant vieno iš sluoksnių, bet tai yra visiškai nebūtina. Viską užbaikite bolognese padažu ir kepkite apie pusvalandį.

Anakardžių sūrio kremas:

  • 1 puodelis anakardžių riešutų, pamirkykite vandenyje apie valandą
  • 1/4 a.š. druskos
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 a.š. obuolių sidro acto
  • 200ml vandens
  • Šiek tiek picos prieskonių (džiovintas raudonėlis, mairūnas ir bazilikas)


Gerai sumalkite anakardžių riešutus ir česnako skilteles. Įpilkite vandens, obuolių sidro acto, druskos, picos prieskonių ir vėl viską gerai sumalkit, kad gautųsi vientisa masė.

Anakardžių sūrio kremą ant lazanijos dėkite tuomet, kai patieksite lazaniją ant stalo.


Valgykit su šviežiomis daržovėmis :) nepamirškit palikti komentaro, jei jums patiko šis receptas! Taip pat galite sekti mano naujienas per instagram@vicspiritfitness

Skanaus!

6 komentarai :

  1. Labas,labai skaniai skamba! Tik norėjau patikslinti, kad 'bolognese' yra mėsos padažas, o pieniškas vadinamas bechamel.��

    AtsakytiPanaikinti
  2. Mano mėgstamiausias veganiškas receptas! Gaminu draugams, per įpatyngas progas ir kai reik nuitaika pasikelti. Visi sako kad mano lazanija skaniausia, ačiū už nerealu receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Atrodo tikrai puikiai, norėčiau pasiteirauti ar galima būtų kuo pakeisti soją?

    AtsakytiPanaikinti
  4. Atrodo tikrai puikiai, norėčiau pasiteirauti ar galima būtų kuo pakeisti soją?

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai Ačiū už puikų receptą!! Awesome!

    AtsakytiPanaikinti