Flickr Images

2015 m. lapkričio 12 d., ketvirtadienis

Veganiškas daržovių ir ryžių pyragas

Sveiki, šiandien su jumis noriu pasidalinti nuostabaus pyrago receptu, kurį pagaminti labai paprasta, tačiau jis puikiai tinka ir šventiniam stalui - Daržovių pyragas su ryžiais.

Išmokau jį gaminti iš savo anytos, tai kokią savaitę vien jį ir valgėm :D tuo metu dar buvau vegetarė, tad gamindavau ne su ryžiais o su tešla, pamėginsiu veganizuoti originalų receptą ir kai atrasiu skaniausią tešlos variantą pasidalinsiu su jumis. Beje, jei neturit laiko virtis ryžius, manau puikiai tiks ir sluoksniuotą tašlą uždėti ant viršaus, pati taip dar nebandžiau, bet skamba skaniai. :)





Daržovių pyragas su ryžiais:

Daržovės:
  • maždaug 500g. daržovių pjaustytų kubeliais (žiedinis kopūstas, brokolis, morkos, moliūgas, baklažanas, šaldyti žalieji žirneliai ir kt.)
  • 1-2 šaukštai aliejaus
  • 1 a.š. kario prieskonių
  • 1/4 a.š. asafetidos
  • 1/4 a.š. čili prieskonių
  • 6 šaukštai vandens (3 daržovių pakepinimui, 3 kepimui orkaitėj)
Ryžiai: 
  • 1 stiklinė ryžių (paruošti pagal rekomendacijas)
  • 1/2 a.š. ciberžolės
  • 1/2 a.š. himalajų druskos
  • šlakelis aliejaus (nebūtina)
  • 1 linų sėmenų kiaušinis
Kokosų pieno kremas:
  • 100ml riebaus kokosų pieno ar avižų grietinėlės
  • 1/2 a.š. himalajų druskos
  • 1/4 a.š. kario prieskonių
  • + papuošimui žolelės (mairūnas, bazilikas, raudonėlis) ir pomidoras

Gaminimas:

  1. Paruošti ryžius: išvirti kartu su druska, ciberžole ir šlakeliu aliejaus. 
  2. Jei naudojat baklažaną, tuomet, papjaustę kubeliais, pamarinuokite 30 minučių su druska.
  3. Ruošiame daržoves: keptuvėje įkaitinti aliejų, suberti prieskonius, po 15 sekundžių suberti daržoves (išskyrus žirnelius), gerai išmaišyti ir pakepinti porą minučių su uždengtu dangčiu, įpilti 3 šaukštus vandens ir dar pakepti 5 minutes.
  4. Sudedam daržoves į kepimo indą, įpilam tris šaukštus vandens ir įberiam žaliųjų žirnelių.
  5. Ryžius sumaišome su linų sėmenų "kiaušiniu" ir užklojame jais daržoves.
  6. Sumaišom kokosų pieną su druska ir kariu ir gražiai aptepame ryžius. Pabarstom žolelių ir uždedam kelis pomidoro griežinėlius.
  7. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20-30 minučių, kol daržovės suminkštės.

Šį pyragą mes valgome su tokiu padažu:
  • Naminis majonezas (vietoj jo gali tikti ir avižų grietinėlė)
  • Pomidorų padažas
  • Česnakas
  • Žolelės (bazilikas, mairūnas, raudonėlis)
  • Šiek tiek skysčio nuo marinuotų agurkėlių 
  • Ir šiandien išmėginom, kad labai skanu dar šiek tiek kario prieskonių įberti

Skanaus! Beje, nuo šiol aš kasdien keliu savo dienos meniu į instagram ir facebook, tad, jei jums trūksta vegan patiekalų idėjų, mielai kviečiu sekti mano naujienas! :))

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą