Flickr Images

2016 m. vasario 5 d., penktadienis

Tobulai Skani Pica su Baklažanais {vegan}

Jeigu sekate mano blogą, tai žinote, kad jau porą mėnesių gyvenu be orkaitės, bet šiandien... Šiandien jau turiu naują, nuostabią orkaitę ir pagaliau vėl skanaujam naminę picą! O dievai... skonio tikrai nepalyginsi su pirktinėm picom. O naujos orkaitės proga išmėginau naują picos receptą.




Kadangi picą kepėm jau vakare, tai nuotrauka nėra aukščiausios kokybės, tačiau, kai pasiskundžiau, kad picos nuotrauka gavosi "nekažką", tai vyras pasakė: "svarbu, kad pica gavosi "kažką" :)

Taigi dalinuosi vienu skaniausių picos receptu. Šį kartą gaminau dvi, vieną su baklažanais, o kitą su sojų faršu.

Picos su baklažanais ingredientai:
  • Salotos (naudojau Iceberg)
  • Baklažanai
  • Pomidorai
  • Paprika
  • Marinuoti agurkai
  • Pomidorų padažas 
  • Majonezo padažas
  • Sūris
  • Raudonėliai, bazilikai
  • Juodosios alyvuogės, pati nedėjau, bet manau, kad labai tiktų

Gaminimo eiga:
  1. Baklažaną supjaustyti gabalėliais ir pabarstyti druska, palikti pusvalandžiui. Nuplauti. Pakepinti keptuvėje su kario, paprikos ar kitais prieskoniais iš abiejų pusių.
  2. Picos padą patepti pomidorų padažu, taip pat galima patepti ir majonezu arba užsipilti majonezo padažo ant jau iškeptos picos. 
  3. Sudėti visus ingredientus: salotas, baklažanus, pomidorus, papriką, marinuotus agurkus.
  4. Kepti apie 12 minučių, tuomet išimti, pabarstyti žolelių prieskoniais ir sūriu, pakepti dar kelias minutes, kol sūris išsilydis, tik ne per ilgai, nes pradės džiūti.
Beje, ant iškeptos picos skanu užsiberti maistinių mielių dribsnių (jos parmezano sūrio skonio) ir taip pat rekomenduoju valgyti su salotomis ar bent jau pasiplėšyti salotų lapų šalia picos. 

Skanaus!



3 komentarai :