Pirmiausia noriu pasidalinti šia lentele:
Šioje lentelėje nurodyti pakaitalai, dažniausiai naudojami kepiniams.
- Chia sėklos ir linų sėmenys yra populiariausi kepiniuose, aš juos bandžiau naudoti ir kaip kiaušinio plakinį apvoliojant kepsnelius, tikrai veikia puikiai. :)
- Agar agar maišyti reikia su karštu vandeniu, tai jis geriau ištirpsta ir sutirštėja.
- Bananai, obuolių padažas ir riešutų sviestas puikiai tinka ir pagardina saldžiu kepinius. Tiesa, saldiems kepiniams tinka visi šie kiaušinių pakaitalai.
- Taip pat jau galima įsigyti ir kiaušinių pakaitalų miltelių.
Kiaušinio plakinys prieš apvoliojant kepsnelius ar daržoves džiūvesėliuose:
- Riebus kokosų pienas su šlakeliu citrinų sulčių
- Sojų pienas su šlakeliu citrinų sulčių ar obuolių sidro acto
- Linų sėmenų arba chia kiaušinis
Kiaušinio baltymams:
- Aquafaba - skystis nuo koncervuotų avinžirnių
1 kiaušinio baltymą atstoja 2 šaukštai šio skysčio.
Jis išsiplaka taip pat standžiai, net ir morengus ar macaroons galima iškepti. :) taip pat su juo daro ir kremus keksiukams ar tortams.
Kiaušinienė:
- Silken Tofu (švelnus, minkštas tofu)
- Žirnių miltai (receptas jau greitai)
Skoniui:
- Juoda himalajų druska, suteikia kiaušinio skonį ir kvapą, taip pat yra naudinga organizmui ir ilgiau pavartojus atsiskleidžia ir kiti subtilūs jos skoniai.
Virto kiaušinio masei:
- Tofu pakepintas su šiek tiek juodos druskos ir ciberžole ar švelniu kariu
Tikiuosi pagelbės, pasidalinkit su tais, kuriems šie patarimai pravers!
Sėkmės :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą