Puslapiai
▼
2016 m. kovo 21 d., pirmadienis
Traškūs Kalafiorai Saldžiarūgščiame Padaže {vegan}
Sveiki, dabar ruošiuosi aprašyti šį naują, tobulai skanų receptą ir sunku patikėti, kad tik dabar prisiruošiau jį išmėginti. Ankščiau maniau, kad kiniški patiekalai gaminami sudėtingai, kad daržoves būtina kepti aliejuje, o padažas man išvis buvo mistika pilna cukraus.
Tačiau pasirodo, kad šis patiekalas - traškus žiedinis kopūstas saldžiarūgščiame padaže, yra vienas paprasčiausių, o ir padažas nereikalauja kažkokių ypatingų ingredientų ar gaminimo įgūdžių.
2016 m. kovo 17 d., ketvirtadienis
Lavašas su Seitano "vištiena" ir Daržovėmis
Veganiškas lavašas su daržovėmis ir seitanu
Pirmą kartą veganišką lavašą išmėginau prieš porą metų, kai močiutės gimtadieniui norėjau pagaminti lengvą užkandį ir pavaišinti svečius, kad pamatytų koks skanus yra veganiškas maistas. Tuomet gaminau lavašą su anakardžių kremu ir daržovėmis, jis pavyko puikiai, tik svečiams daug jo nekliuvo, nes buvo toks skanus, kad net nepastebėjom kaip greit patys jį suvalgėm.
2016 m. kovo 15 d., antradienis
Veganiškos Bandelės su Obuoliais, Šokoladu ir Graikiniais riešutais
Sveiki,
šiandien su jumis pasidalinsiu paprastu, bet mūsų labai mėgstamu bandelių receptu. Bandelėms vis planuoju pasigaminti tešlą pati, bet pritingiu ir nusiperku šaldytos, bemielės tešlos. Bet tikiuosi, kad jau greitai prisiruošiu ir pasidalinsiu su jumis nauju, labai skaniu, naminiu bandelių tešlos receptu. :)
šiandien su jumis pasidalinsiu paprastu, bet mūsų labai mėgstamu bandelių receptu. Bandelėms vis planuoju pasigaminti tešlą pati, bet pritingiu ir nusiperku šaldytos, bemielės tešlos. Bet tikiuosi, kad jau greitai prisiruošiu ir pasidalinsiu su jumis nauju, labai skaniu, naminiu bandelių tešlos receptu. :)
2016 m. kovo 14 d., pirmadienis
Makaronai su Seitanu Grietinėlės Padaže
Seitanas yra nuostabi alternatyva tiems, kurie nori pradėti maitintis sveikiau, jis puikiausiai pakeičia mėsą visuose patiekaluose, su juo galima pasigaminti ir kotletų, ir karbonadų, ir čeburekų ir ką tik sugalvosit.
Seitanas yra grynas kviečių baltymas (gluten), kurio, dėja, mūsų organizmas neišskaido. Sužinoję šią informaciją, mes atsisakėme glitimo turinčių produktų ir jautėmės nuostabiai. Kūnas apsivalė, nebebuvo jokio sunkumo pojūčio, pagerėjo virškinimas ir bendra savijauta. O bet tačiau, po kelių mėnesių vėl žingsnis po žingsnio į mūsų mitybą grįžo šiek tiek tokių produktų, nes labai mėgstu lavašus, tortilijas, picas, juodą duoną, o dabar labai pamėgau ir seitaną. Su juo dar tikrai noriu išmėginti veganiškus cepelinus ir kokį kinišką patiekalą.
2016 m. kovo 11 d., penktadienis
Avižų košė su Bananais ir Braškėmis
Atradau savo nuostabių pusryčių nuotrauką, užsilikusią nuo vasaros. Bet ir žiemą daromės tokią košę, tik uogas naudojam šaldytas. :)
Receptas dviem porcijom:
Sveiki, skanūs ir sotūs pusryčiai su braškėmis iš močiutės daržo.
heart emoticonReceptas dviem porcijom:
2016 m. kovo 9 d., trečiadienis
Nuostabūs Vegan Sushi - Receptas
Be galo mėgstam sushi, ankščiau darydavom su žuvimi, bet iš tiesų veganiški man jie daug skanesni. Netgi tie, kurie nemėgo sušių, kuriuos ragaudavo restoranuose, paragavę mano, pakeičia nuomonę ir atranda visiškai naują sushi skonį. :)
2016 m. kovo 3 d., ketvirtadienis
Šokoladinis Tortas su lengvai šokoladiniu kremu ♥ {vegan}
Veganiškas šokoladinis tortas su lengvai šokoladiniu kremu
Artėja mano gimtadienis ir žinoma, gimtadienis negali būtų be torto. Kadangi esu maksimalistė, negalėjau gaminti torto visai šeimai, prieš tai nepatikrinus ar jis tikrai bus skanus. Tad šiandien vyko mano gimtadienio torto degustacija, arba kaip mama pasakė "generalinė torto repeticija". :D
2016 m. kovo 1 d., antradienis
Bulvės, Tofu ir Šparaginės pupelės
Kartais norisi ko nors visiškai paprasto ir tuomet aš renkuosi bulves. Labai labai jas mėgstu įvairiausiais pavidalais ir šiandien su jumis pasidalinsiu tobulu bulvių, šparaginių pupelių ir tofu troškiniu. Receptas yra labai paprastas, bet nepaprastai skanus. Kūriau jį improvizuodama ir neplanavau rašyti recepto, bet šis paprastas patiekalas per daug skanus, kad pasilikčiau jį tik sau.