Veganiškų šokoladinių sausainių receptas:
- 1/4 puodelio aliejaus
- 1/4 puodelio nesaldintos obuolienės
- 3/4 puodelio rudojo cukraus (galima šiek tiek daugiau, jei mėgstat labai saldžiai)
- 6-7 šaukštai augalinio pieno
- 2 a.š. vanilinio cukraus ar šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 ir 2/3 puodeliai miltų (naudojau tamsius speltos)
- 1/2 puodelio kakavos
- 1 a.š. sodos
- 1/4 a.š. himalajų druskos
- 1/2 a.š. cinamono
- 2 lašeliai eterinio Young Living mėtų aliejaus (arba šiek tiek mėtų ekstrakto) - nebūtina
- Jei mėgstat galima įdėti šokolado ar lazdyno riešutų gabalėlių.
Gaminimas:
- Sumaišom miltus, sodą, cukrų, druską, cinamoną.
- Kitame inde sumaišom augalinį pieną, mėtų, vanilės ekstraktus, aliejų, obuolienę.
- Supilam šlapius ingredientus į sausus ir gerai išmaišom. Man patogiausia maišyti rankomis.
- Formuojam graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir juos šiek tiek suplojam, kad gautųsi ~1cm storio sausainiai.
- Išdeliojam skardoje and kepimo popieriaus, tarp sausainių palikdami tarpus, nes jie plečiasi.
- Sausainius galima apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
- Kepam 180C 10-12 minučių.
seems really delicious :)
AtsakytiPanaikintikuo būtų galima pakeisti obuoliene?
AtsakytiPanaikinti