Aš išbandžiau įvairius variantus ir man skaniausias kefyras gaunasi iš nesaldinto sojų pieno ir citrinos, o vietoj kiaušinių nieko nedėdavau, bet šį kartą nusprendžiau įdėti natūralaus tofu, avokado ir juodosios druskos - šaltibarščiai tapo tobuli! Juodoji druska - valgomoji, vulkaninės kilmės natūrali druska. Joje randama įvairių mikroelementų - geležies, kalcio, magnio, cinko, jodo, kalio, bet kuo ji ypatinga tokiuose patiekaluose, kuriuose esam įpratę matyti kiaušinius - ji savyje turi kiaušinio (sieros) skonį.
Šaltibarščiams reikės:
- 1 litro nesaldinto natūralaus sojų pieno + 1 citrinos
- 1.5 a.š. juodosios druskos (ši druska turi kiaušinių (sieros) skonį)
- 0.5l stiklainio burokėlių
- Pusės avokado
- 50g natūralaus kieto tofu
- Pusės ilgojo agurko (ar 2 paprastų)
- Šviežių krapų ir svogūnų laiškų
Gaminimas:
- Inde, kuriame ruošite šaltibarščius supilkite sojos pieną ir citrinos sultis, palikite 10 minučių, kol pienas sutirštės, suberkite druską.
- Burokėlius kartu su burokėlių sultimis supilkite į sutirštėjusį pieną.
- Supjaustykite tofu, avokadus, agurkus, svogūnų laiškus bei krapus, viską įmaišykite į šaltibarščius.
- Mes šaltibarščius valgom su keptom bulvėm. Pirmiausiai bulves išverdu (10-15min) ir tuomet nupylus vandenį dedu jas į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus, kepu kol gražiai apskrunda.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą