Flickr Images

2016 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Lavašas su Seitano "vištiena" ir Daržovėmis


Veganiškas lavašas su daržovėmis ir seitanu

Pirmą kartą veganišką lavašą išmėginau prieš porą metų, kai močiutės gimtadieniui norėjau pagaminti lengvą užkandį ir pavaišinti svečius, kad pamatytų koks skanus yra veganiškas maistas. Tuomet gaminau lavašą su anakardžių kremu ir daržovėmis, jis pavyko puikiai, tik svečiams daug jo nekliuvo, nes buvo toks skanus, kad net nepastebėjom kaip greit patys jį suvalgėm.

Šį kartą lavašą dariau su majonezu, daržovėmis ir seitano "vištiena". Gavosi tiesiog TOBULAS, pats skaniausias, kokį tik esu valgiusi. Daržovių visuomet dedu gausiai, todėl dažniausiai lavašą valgom kaip kebabą, nes pjaustant gabalėliais iškrenta daržovės. Bet jeigu jums pavyks jį gerai, stipriai susukti ar tiesiog naudosit mažiau ingredientų, tuomet šis lavašas gali puikiai papuošti ir jūsų šventinį stalą.


Ingredientai:
  • Lavašas
  • Majonezas su česnaku, baziliku ir raudonėliu
  • Salotos
  • Agurkas
  • Pomidorai
  • Avokadas
  • Paprika
  • Maistinių mielių dribsniai (nutritional yeast)
  • Seitano miltai + vištienos, kario prieskoniai


Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia pasigaminame seitaną. Seitaną galima išplauti ir iš įprastų kvietinių miltų, tačiau man atrodo paprasčiau tiesiog nusipirkti jau paruošto seitano. Tad jį sumaišome su kario ir vištienos prieskoniais bei žiupsneliu druskos. Tuomet užpilame vandeniu ir viską gerai išminkome. Vandens geriausia pilti daugiau, geriau, kad liktų, nei, kad pritrūktų. Gaunasi tokia tąsi, korėta masę, ją galima dar šiek tiek paspausti, kad išbėgtų vanduo ir tuomet paliekame 10 minučių pastovėti.

    Seitaną supjaustome gabalėliais ir 10 minučių apverdame. Viriau sultinyje su vištienos prieskoniais, lauro lapu, asafetida ir druska.
    Išvirtą seitaną atvėsiname, nuspaudžiame vandenį ir jei reikia, dar šiek tiek pasmulkinam.
  2. Tuomet keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus, įberiame šiek tiek vištienos prieskonių ir apkepame seitaną. Kepant galima užpilti šiek tiek švelnaus sojų padažo. Atvėsiname.
  3. Visas daržoves supjaustome šiaudeliais.
  4. Lavašą ištepam majonezu, išdėliojam visas daržoves, seitano "vištieną, jei norisi galima užtepti dar šiek tiek majonezo, užbarstom maistinių mielių dribsnių, viską gražiai susukam. Lavašą supjaustom į kelias dalis ir dedam į šaldytuvą porai valandų, kad susigertų skoniai.



Skanaus! Mano receptų naujienas galite sekti facebook ir instagram puslapiuose :)

1 komentaras :

  1. Ačiū už receptą, gal galit parašyti, kiekį seitano miltelių ir prieskonių, druskos? Aš vis neatitaikau :)

    AtsakytiPanaikinti