Flickr Images

2016 m. kovo 14 d., pirmadienis

Makaronai su Seitanu Grietinėlės Padaže


Seitanas yra nuostabi alternatyva tiems, kurie nori pradėti maitintis sveikiau, jis puikiausiai pakeičia mėsą visuose patiekaluose, su juo galima pasigaminti ir kotletų, ir karbonadų, ir čeburekų ir ką tik sugalvosit.

Seitanas yra grynas kviečių baltymas (gluten), kurio, dėja, mūsų organizmas neišskaido. Sužinoję šią informaciją, mes atsisakėme glitimo turinčių produktų ir jautėmės nuostabiai. Kūnas apsivalė, nebebuvo jokio sunkumo pojūčio, pagerėjo virškinimas ir bendra savijauta. O bet tačiau, po kelių mėnesių vėl žingsnis po žingsnio į mūsų mitybą grįžo šiek tiek tokių produktų, nes labai mėgstu lavašus, tortilijas, picas, juodą duoną, o dabar labai pamėgau ir seitaną. Su juo dar tikrai noriu išmėginti veganiškus cepelinus ir kokį kinišką patiekalą.

Džiugu, kad jau atsiranda galimybė įsigyti įvairiausių produktų be glitimo, o taip pat išmokau kaip be kvietinių miltų apsieiti ir gaminant namuose, tad po truputį grįšim į sveikesnę gyvenseną, o kol kas skanaujame seitaną. :)


Naudojau:

Seitaną (nematavau kiek naudojau, bet gavosi maždaug 3 porcijos, koks 100g seitano miltų)
1/2 cukinijos
1 morką
1/2 svogūno
Porą skiltelių česnako
Mažą saują šaldytų žirnelių
Sojų grietinėlę
Kario ir vištienos prieskonius
Himalajų druską
Makaronus
Vegan sūrį

Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia pasigaminame seitaną. Seitaną galima išplauti ir iš įprastų kvietinių miltų, tačiau man atrodo paprasčiau tiesiog nusipirkti jau paruošto seitano. Tad jį sumaišome su kario ir vištienos prieskoniais bei žiubsneliu druskos. Tuomet užpilame vandeniu ir viską gerai išminkome. Vandens geriausia pilti daugiau, geriau, kad liktų, nei, kad pritrūktų. Gaunasi tokia tąsi, korėta masę, ją galima dar šiek tiek paspausti, kad išbėgtų vanduo ir tuomet paliekame 10 minučių pastovėti.
  2. Seitaną supjaustome gabalėliais ir 10 minučių apverdame. Viriau sultinyje su vištienos prieskoniais, lauro lapu, asafetida ir druska. 
  3. Išvirtą seitaną atvėsiname, nuspaudžiame vandenį ir jei reikia, dar šiek tiek pasmulkinam.
  4. Supjaustome cukiniją, česnaką ir svogūną, o morką sutarkuojame.
  5. Keptuvėje pakepiname svogūną, česnaką ir morką. Po poros minučių įberiame šaukštelį vištienos ar kario prieskonių ir suberiame seitaną bei cukiniją. Viską pakepame 5 minutes. Po to užpilame šiek tiek vandens ir suberiame šaldytus žirnelius, šiek tiek švelnaus sojų padažo. Patroškinus kelias minutes, supilame sojų grietinėlę, dar porą minučių patroškiname.
Valgome su makaronais, daržovėmis, galima užsiberti veganiško sūrio. 


Skanaus! Mano receptų naujienas galite sekti facebook ir instagram puslapiuose :)

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą