Flickr Images

2016 m. balandžio 25 d., pirmadienis

Grikiai su Soja

Šiandien pamačiusi facebook grupėje "Lietuvos Veganai" įkeltą plovo nuotrauką su receptu ir pati užsimaniau tokių pietų, tik ryžių jau atsivalgėm, tad padariau "plovą" su grikiais ir soja.


Grikiai apkritai yra nuostabus maistas, vienas iš paprasčiausių patiekalų - grikiai su avokadu ir rožine arba juoda himalajų druska. Apsivalgymas! O žali daiginti grikiai apskritai yra be galo maistingi, padeda mažinti cholesterolio kiekį, gerinti kraujotaką ir mažinti kraujo spaudimą.

100 gramų daigintų grikių yra 13 gramų lengvai virškinamų ir įsisavinimų baltymų, bei visos žmogui būtinos amino rūgštys. Grikiuose esantys baltymai vertingumu prilyginami ankštiniams bei gyvulinės kilmės baltymams. Taip pat juose yra daug vitamino B, bei mineralų - vario, magnio,kalio, mangano ir fosforo. Žinoma, kaip ir visuose daiguose, juose dar yra enzimų ir fermentų.

Su žaliais daigintais grikiais galima pasigaminti labai skanius pusryčius su vaisiais (kriaušėm, apelsinais, bananais, džiovintais vaisiais). Taip pat tinka salotoms, kokteiliams. Išbandykit!


Receptas:
  • 300ml grikių
  • 300ml sojos kubelių
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 1/4 raudonos paprikos
  • 2 a.š. kario prieskonių
  • 1/2 ir 1.4 a.š. himalajų druskos
  • 1 a.š. masalos prieskonių
  • 1 šaukštas džiovintų pastarnokų
  • 2 šaukštai kokosų aliejaus
  • 5 šaukštai pomidorų padažo
  • 1 a.š. sojos padažo (jei švelnus tai galima ir daugiau)

Eiga:

  1. Sojos kubelius apibarstom 1a.š. kario ir 1/4 a.š. druskos, užpilam verdančiu vandeniu, uždengiam ir palaikom 20min, tada nupilam vandenį, galima paspausti kubelius, kad išbėgtų visas vanduo.
  2. Užkaičiam grikius su 1/2 a.š druskos.
  3. Sutarkuojam morką, supjaustom svogūną ir papriką.
  4. Keptuvėje įkaitinam kokosų aliejų, suberiam 1 a.š. kario prieskonių ir 1 a.š. masalos prieskonių.
  5. Į keptuvę suberiam daržoves ir pastarnokus, kelias minutes pakepam. Suberiam sojų kubelius ir pakepinam dar porą minučių.
  6. Į keptuvę supilam pomidorų ir sojos padažus, viską gerai išmaišom ir kelias minutes pakepinam, kad skoniai susigertų.
  7. Išvirusius grikius suberiam į keptuvę su soja, viską išmaišom, pakaitinam ant silpnos ugnies keletą minučių.

Valgom su daržovėmis, taip pat skanu užsibarstyti šiek tiek veganiško sūrio.

Skanaus!

Mano receptų naujienas galite sekti facebook ir instagram puslapiuose :)

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą