Flickr Images

2016 m. liepos 8 d., penktadienis

Veganiškas (beveik) Tiramisu Tortas su bananais

Niekada nebuvau gera tortų meistrė, bet su malonumu to išmokčiau. Prisimenu savo pirmą bandymą iškepti keksą mamos dienos ar gimtadienio proga, kiek pamenu man buvo maždaug 7 metai. Pagaminau tešlą, išsiprašius paslaptingo draugės šeimos recepto, mamai neleidau eiti į virtuvę, norėjau padaryti jai staigmeną. Jau viskas buvo paruošta, kepiau pyragą, vis patikrindavau, bet niekas nesikeitė. Ir nesupratau kodėl... Galiausiai nebeiškentus pasikviečiau mamą, kad man padėtų. Pasirodo reikėjo įjungti orkaitę. :)

Šiandien pasidalinsiu receptu, kur nieko kepti nereikės, nebent norėsit savo naminių sausainių ar biskvito.

Veganiškas Tiramisu



Jeigu rasite veganiškus Ladyfingers sausainius, tuomet naudokite juos. Aš neradau ir biskvito kepti nenorėjau, tad naudojau paprasčiausius "Gaidelio" sausainius, kurie tikrai visai gerai tiko. Ir gaminant šiek tiek tinginį priminė, tik ten sausainius maišai su kremu, o čia viską gražiai sluoksniuoji, gaunasi toks prabangus tinginys. :D 

Taip pat dar prieš pat gaminant sumąsčiau, kad naudosiu bananus, kažkaip labai jie mane traukė ir tikrai nesigailėjau, man jie čia labai tiko, bet jūs kiekvienas žiūrėkite pagal save, kaip jums skaniau. :) 

Reikės:

  • 2 pakeliai "Gaidelis" sausainių
  • ~300ml stiprios kavos
  • 1.5 pakelio silken tofu
  • 1 skardinė riebaus kokosų pieno (tik riebiosios dalies)
  • ~5 šaukštai vandens nuo kokosų pieno (priklausomai kokio tirštumo kremo norite)
  • 10 šaukštų friktozės (jei mėgstat labai saldžiai, dėkit daugiau)
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 3-4 saldūs sunokę bananai
  • Kakavos apibarstymui


P.S. jeigu norit į kavą galima įpilti šaukštą romo.

Gaminimo eiga:
  1. Pirmiausia pasiruošiau kremą. Švelniai išplakiau silken tofu ir kokosų pieno kremą su fruktoze iki vientisos masės, vis įpildama šiek tiek kokosų pieno vandens.
  2. Gaidelio sausainius merkiau į kavą (juos palaikyti reikia šiek tiek ilgiau, kad gerai įsigertų kava) ir pradėjau dėlioti ant torto formos dugno. Sudėliojus sausainius dar šiek tiek apšlaksčiau juos kava ir apibarsčiau kerobo milteliais, bet rekomenduoju naudoti kakavą, su ja man skaniau.
  3. Tuomet ant sausainių dėjau sluoksnį smulkiai pjaustytų bananų, o ant jų tepiau paruoštą kremą. Taip susluoksniuoti iki pat viršaus užbaigiant kremu ir gausiai apibarstyti kakava. Aš kadangi naudojau kerobą bijojau rizikuoti skoniu ir nebarsčiau labai daug. 
  4. Paruoštą tortą dedam į šaldytuvą bent 8 valandom (buvo labai sunku išlaukti, bet verta, nes kuo ilgiau buvo šaldytuve, tuo skanesnis darėsi!)


Mūsų šeimai šis tortas labai patiko, o sekantį kartą bandysiu su tradiciniais ladyfingers arba pati kepsiu biskvitą. Jeigu kas žinote kur galima rasti veganiškų ladyfingers sausainių - prašau pasidalinkit! :) 

Skanaus!

3 komentarai :