Flickr Images

2017 m. sausio 12 d., ketvirtadienis

Sumuštiniai su Tofu "vištiena"

Sveiki, šiandien pasidalinsiu sumuštinių su "vištiena" receptu, kuris mum be galo patinka. Kadangi aš mėsos nevalgau jau maždaug 4 metus, todėl tiksliai nepamenu vištienos skonio, tačiau mano sesuo vegetarė dar tik kelis mėnesius, tad paklausiau jos ar primena vištieną taip paruoštas tofu ir ji patvirtino, kad tikrai panašumo yra.



Tofu kaip vištieną gaminu jau seniai. Taip jį paruošti labai paprasta, naudojamas yra kietas tofu, jeigu naudojate Sojalitos, tai tiesiog supjaustykit gabaliukais, apkepkit keptuvėje ant įkaitinto aliejaus su kario ar vištienos prieskoniais ir viskas. Jeigu naudojamas kitos rūšies tofu, gali reikėti nuspausti vandenį, kad tofu būtų kietesnis ir geriau sugertų prieskonius.




Sumuštiniams reikės:
  • Baltos sumuštinių duonos
  • Tofu
  • Kario priesnkonių
  • Aliejaus tofu kepimui
  • Majonezo (naudojau naminį su česnaku)
  • Pomidorų padažo
  • Sūrio (naudojau Violife)
  • Picos prieskonių (raudonėlių, baziliko, mairūno)
  • Ir jeigu norit pomidorų ar kitų daržovių (pomidorai beje yra uogos :D) 

Gaminimo eiga:

Pirmiausia apkepu tofu. Tofu supjaustytą gan plonais griežinėliais apkepinu ant įkaitinto aliejaus bei kario prieskonių, po porą minučių iš abiejų pusių, kol gražiai apskrunda.
Vieną duonos riekę patepu majonezu, tuomet dedu tofu, sūrį, pomidorus, pabarstau picos prieskoniais ir uždengiu kita duonos rieke, kuri yra patepta pomidorų padažu.
Tuomet sumuštinius kepu sumuštinių keptuvėje, kol gražiai apskrunda.
Taip pat juos galima kepti ir orkaitėje, tuomet pomidorų padažą sumaišykit su majonezu ir ant šio padažo dėkit visus ingredientus. Jei sūrį dėsite ant viršaus, rekomenduoju stebėti kepimo procesą ir išimti sumuštinius kai sūris bus išsilydęs, bet nesudžiuvęs.


Nuoširdžiai tikiuosi, kad šie sumuštiniai patiks ir jums! Skanaus :)
Viktorija

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą