Flickr Images

2017 m. birželio 13 d., antradienis

Veganiški Šaltibarščiai su Tofu ir Avokadu

Lietuvoje vasara be šaltibarščių veikiausiai neįsivaizduojamas dalykas. Mūsų šeimoje tai taip pat labai mėgstama sriuba, ypač su karštomis, keptomis bulvėmis. Kai pradėjau domėtis veganiška mityba, pirmiausia išbandžiau žaliavalgiškus šaltibarščius su saulėgrąžų pienu - tikrai skanu, tačiau kol kas man artimesnis tradicinis variantas, bet didžiausias klausimas būna - kuo pakeisti kefyrą ir kiaušinius?




Aš išbandžiau įvairius variantus ir man skaniausias kefyras gaunasi iš nesaldinto sojų pieno ir citrinos, o vietoj kiaušinių nieko nedėdavau, bet šį kartą nusprendžiau įdėti natūralaus tofu, avokado ir juodosios druskos - šaltibarščiai tapo tobuli! Juodoji druska - valgomoji, vulkaninės kilmės natūrali druska. Joje randama įvairių mikroelementų - geležies, kalcio, magnio, cinko, jodo, kalio, bet kuo ji ypatinga tokiuose patiekaluose, kuriuose esam įpratę matyti kiaušinius - ji savyje turi kiaušinio (sieros) skonį.

Šaltibarščiams reikės:
  • 1 litro nesaldinto natūralaus sojų pieno + 1 citrinos
  • 1.5 a.š. juodosios druskos (ši druska turi kiaušinių (sieros) skonį)
  • 0.5l stiklainio burokėlių
  • Pusės avokado
  • 50g natūralaus kieto tofu
  • Pusės ilgojo agurko (ar 2 paprastų)
  • Šviežių krapų ir svogūnų laiškų
Gaminimas:
  1. Inde, kuriame ruošite šaltibarščius supilkite sojos pieną ir citrinos sultis, palikite 10 minučių, kol pienas sutirštės, suberkite druską.
  2. Burokėlius kartu su burokėlių sultimis supilkite į sutirštėjusį pieną.
  3. Supjaustykite tofu, avokadus, agurkus, svogūnų laiškus bei krapus, viską įmaišykite į šaltibarščius.
  4. Mes šaltibarščius valgom su keptom bulvėm. Pirmiausiai bulves išverdu (10-15min) ir tuomet nupylus vandenį dedu jas į įkaitintą keptuvę su šiek tiek aliejaus, kepu kol gražiai apskrunda.
Skanaus!

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą