Flickr Images

2018 m. gruodžio 12 d., trečiadienis

Tinginių Meduolių - Bananų Tortas

Panašiai kaip ir tradicinis tinginys, tik dar tingesnis, nes nieko net kaitinti nereikia - meduolių ir bananų tortas. Tai buvo pirmasis tortas, kurį mano vyras man gamindavo vos tik susipažinus, tik tuo metu darydavo vegetariškai - su grietine arba graikišku jogurtu, o dabar lengvai pakeitėm ją į sojų jogurtą (dėl riebumo galima šiek tiek kokosų pieno riebiosios dalies įdėti).


Tradiciškai šis tortas gaminamas: meduoliai, bananai ir kremas, tačiau jį labai paskatina ir šiek tiek sveikatina uogos! Skaniausia man su mėlynėmis ar šilauogėmis, bet kartais pasveikatinimui dedu ir juodujų serbentų bei lašinu apelsinų terapinės klasės eterinio aliejaus.

Tortui reikės:
2 pakelių meduolių (gali užtekti ir mažiau, bet geriau turėti daugiau)
4-5 sunokusių bananų
400ml sojų jogurto
2 vidutinio dydžio apelsinų
1 citrinos (stebėkit kremo tirštumą, gali užtekti ir pusės citrinos)
6 lašelių terapinės klasės apelsinų eterinio aliejaus (nebūtina, bet labai skanu ir sveika!)
Šilauogių ar kitų uogų

Gaminimo eiga:
Meduolius ir bananus supjaustom maždaug 2-3mm storio griežinėliais. Dėlioti tortą pradedam nuo meduolių, tada bananų, kad padengų visą plotą. Ir apšlakstom kremu suplaktu iš jogurto, apelsinų ir citrinos sulčių bei eterinio aliejaus, jei naudosit. Vėl sloksniuojam tokia pačia eiga, baigiam bananais ir kremu. Apibarstom meduolių trupiniais ir papuošiam uogom. Dedam nakčiai į šaldytuvą, kad meduoliai persigertų kremu ir skonai susibalansuotų. Skanaus!

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą