Atsiprašau už nuotraukos kokybę, turėjau tik telefoną, o mano fotoaparatas svečiavosi pas sesę, kuri paruošė nuostabių įrašų Kalėdų progą. :)
Dažniausiai išvirtą dešrą supilu į puodelius, tuomet ji būna apvalios formos ir žiūrisi šiek tiek gražiau nei kvadratinė.
Receptas:
- 2 stiklinės žirnių arba avinžirnių miltų
- 5 stiklinės vandens
- 2-3 šaukštai raudonųjų burokėlių sulčių (nebūtina, bet tuomet ji bus gražiai rausva)
- 2 arbatiniai šaukšteliai maltų kalendros sėklų
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- 1/2 muskato riešuto
- Žiupsnelis asafetidos miltelių ir/arba česnako miltelių
- 2 arbatiniai šaukšteliai Himalajų druskos
- 100ml be skonio aliejaus (rafinuotas saulėgrąžų, rapsų)
- Šaukštelis kario ar kitų prieskonių (nebūtina, bet kartais įberiu, kad būtų šiek tiek ryškesnis skonis)
- Miltus užpilti 2 stiklinėmis vandens, išmaišyti
- Sudėti smulkintus prieskonius, druską, supilti burokėlių sultis. Supilti aliejų, gerai išmaišyti
- Puode užviriname 3 stiklines vandens ir greitai supilame paruoštą masę.
- Maišydami verdame apie apie 12 minučių (ne mažiau kaip 10min)
- Karštą masę sukrečiame į karščiui atsparią formą ir paliekame atvėsti. Sustingęs gaminys lengvai išimamas iš formos
- Vėsioje vietoje laikome ne ilgiau kaip dvi tris dienas
Skanaus! Su ja gaunasi be galo skanūs karšti sumuštiniai arba paprasti sumuštinukai ant kukurūzinių duoniukų (ar duonos) :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą