Sushi visada gaminu su daržovėmis, dažniausiai su:
Avokadu
Paprika
Pomidoru
Agurku
Apkeptom su kariu Baklažano arba Tofu juostelėmis
Kartais šviežiomis Morkomis
Bei padažu. Kadangi nevalgau pieno produktų, tai sushiams naudojau naminį majonezą ir skonis tikrai nuostabus! Ypač su maistinių mielių dribsniais (nutritional yeast). Taip pat galima įsigyti ir veganiško sūrio kremo. Na o šiandien su jumis pasidalinsiu labai paprastu naminio tofu sūrio kremo receptu.
Reikės:
Reikės:
- Tofu (apie 200g)
- Pora skiltelių Česnako
- Asafetidos
- Kario prieskonių
- Sojos padažo
- Aliejaus kepimui
- Vandens
- Citrinos sulčių
- Druskos
Gaminimo eiga:
Taigi, pakepinam smulkiai pjaustytą tofu su asafetida, česnako skiltele ir kariu, apšlakstom sojos padažu, kepinam kelias minutes. Tofu kubelius suberiam į blenderį ir viską sutrinam kartu su dar viena skiltele česnako, šiek tiek druskos, šaukšteliu citrinos sulčių ir šlakeliu vandens. Viskas. O sušiai su šiuo kremu tiesiog pasakiški! :))
Taigi, pakepinam smulkiai pjaustytą tofu su asafetida, česnako skiltele ir kariu, apšlakstom sojos padažu, kepinam kelias minutes. Tofu kubelius suberiam į blenderį ir viską sutrinam kartu su dar viena skiltele česnako, šiek tiek druskos, šaukšteliu citrinos sulčių ir šlakeliu vandens. Viskas. O sušiai su šiuo kremu tiesiog pasakiški! :))
Žinoma šis kremas puikiai tinka ne tik sušiams, bet būtent su jais jį išmėginau pirmą kartą. Tiesa, kremas su kariu, tad sushiai gauna šioki tokį indijos prieskonį, kuris man labai patinka, bet visų skoniai skirtingi, tad rekomenduoju paragauti ir nuspręsti ar šis skonis tinka ir jums. :)
P.S. jei norisi stipresnio žuvies/jūros skonio galit naudoti jūros kopūstus, o baklažaną apkepti su šiek tiek obuolių sidro actu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą