Flickr Images

2015 m. balandžio 12 d., sekmadienis

Baklažanas Kiniškai {vegan}

Ši savaitė galima sakyti buvo tikra baklažanų savaitė, kuo žinoma skųstis negaliu, nes buvo tikrai itin skanu. Nors iš tiesų, jei ne mano vyras, baklažanas mano virtuvę aplankytų tikrai rečiau, bet kadangi jis jį tiesiog dievina, tai aš ir gaminu, o kad nepabostų jau įprasti receptai, kaip baklažanas pomidorų padaže, tenka vis sugalvoti ką nors naujo. Šį kartą, įkvėpta Nidos Receptų, pagaminau baklažaną kiniškai ir turiu pasakyti, kad buvo tikrai labai labai skanu :)


Anksčiau kai tik pradėjau savo kulinarinę kelionę, receptus sekiau labai atidžiai, matavau kiekvieną prieskonių šaukštelį ir jei ko neturėdavau, lėkdavau į parduotuvę nusipirkti, kad tik viskas būtų taip, kaip turi būti. Tačiau dabar po kelių metų praktikos, jau leidžiu sau eksperimentuoti ir jei nekuriu recepto pati, o vadovaujuosi kitų receptu, tai tik permetu jį akimis ir tada jau žiūriu ką iš viso to galiu pagaminti su turimais produktais. Ir labai dažnai pavyksta pagaminti dar skaniau, nei gaminant tvirtai įsikibus taisyklių. Taigi mano patarimas jums, nebijokit eksperimentuoti ir atrasti naujus skonius! :)



Baklažanui kiniškai reikės:

  • 1 baklažanas
  • druska baklažanams marinuoti
  • aliejus
  • 0.5 a.š. kario prieskonių
  • 1 morka, pjaustyta smulkiais šiaudeliais
  • 1 nedidelis raudonas svogūnas
  • 3 šaukštai sojos padažo
  • 1 šaukštas balzamiko acto
  • 1 šaukštas obuolių sidro acto
  • 3-4 šaukštai rudojo cukraus (ar kito saldiklio)
  • 2-3 skiltelės česnako
  • šaukštelis kukurūzų krakmolo sumaišytas su puse stiklinės vandens (aš pamiršau įdėti, todėl mano padažas nebuvo tirštas ir šiek tiek sūrokas)
Gaminimas:
  1. Supjaustyti baklažaną kubeliais, apibarstyti druska ir palikti 30min, kad ištrauktų kartumą.
  2. Baklažanui pasimarinavus, nupilti susidariusį vandenį, nuplauti visą druską ir palikti nusivarvėti.
  3. Įkaitinti kelis šaukštus aliejaus keptuvėje, aliejui įkaitus suberti kario prieskonius, pakepti kelias sekundes ir suberti baklažano kubelius ir kepti ant vidutinės ugnies 15-20 minučių, vis pamaišant, kad neprisviltų. Jei reikia, įpilti dar aliejaus. Uždengus keptuvę dangčiu, baklažanai pasitroškins greičiau. 
  4. Išimti baklažano kubelius, nusausinti riebalus popieriniu rankšluosčiu.
  5. Į keptuvę įpilti porą šauktų aliejaus (jei nėra likę nuo baklažanų), kelias akimirkas palaukti kol įkais ir suberti morkų šiaudelius, kepti keletą minučių, vis pamaišant.
  6. Suberti pjaustytus svogūnus ir trintą česnaką, pakepti porą minučių
  7. Suberti cukrų, pamaišyti ir supilti visus skysčius, pakepti kelias minutes.

Valgyti su ryžiais ir įvairiomis salotomis. Skanaus!
Viktorija :)) 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą