Trupininis obuolių pyragas man visada buvo vienas mėgstamiausių desertų šaltais rudens bei žiemos vakarais. Nuo pat mažens mama kepdavo obuolių pyragą, obuolius auginame patys, jie primena šiltas vasaros dienas, tad obuolių pyragas visuomet bus kažkas ypatingo, gebančio sukurti jaukumą ir šilumą namuose.
Šio pyrago receptas, kuriuo dabar su jumis pasidalinsiu yra sveikesnis už įprastus receptus, jis yra be jokių gyvulinės kilmės produktų (pieno, kiaušinių, sviesto), tad galėsite juo gardžiuotis net ir laikydamiesi pasninko. Iš tiesų man šis obuolių pyragas yra pats skaniausias, kokius tik esu kepusi, net ir mano visavalgių šeimyna jį gyrė ir valgė pasigardžiuodami. :)
Reikės:
Šio pyrago receptas, kuriuo dabar su jumis pasidalinsiu yra sveikesnis už įprastus receptus, jis yra be jokių gyvulinės kilmės produktų (pieno, kiaušinių, sviesto), tad galėsite juo gardžiuotis net ir laikydamiesi pasninko. Iš tiesų man šis obuolių pyragas yra pats skaniausias, kokius tik esu kepusi, net ir mano visavalgių šeimyna jį gyrė ir valgė pasigardžiuodami. :)
Reikės:
Obuolių įdarui:
- 7 puodelių obuolių (nuluptų išimtomis sėklytėmis ir supjaustytų)
- 1 šaukštas citrinų sulčių
- 1/2 puodelio rudo cukraus
- 1 1/2 a.š. cinamono
- 1/2 a.š. muskato
- 1/8 a.š. gvazdikėlių
- 1/8 a.š. druskos
- 1/2 puodelio vandens
Trupiniams:
- 160g miltų be glitimo (naudojau kukurūzų ir avižų miltus)
- 3/4 puodelio avižų dribsnių
- 3/4 puodelio rudojo cukraus
- 1/2 puodelio kapotų migdolų riešutų (šiek tiek sumalu, kitus susmulkinu gabaliukais)
- 1/4 a.š. druskos
- 1 a.š. malto cinamono
- 100g ištirpinto kokosų aliejaus (maždaug 1/2 puodelio)
Gaminame:
1. Įkaitinkite orkaitę 180 laipsnių.
2. Obuolius supilame į kepimo indą, sumaišome su prieskoniais ir cukrumi. Vandenį sumaišom su citrinos sultim, viską supilam ant obuolių ir gerai išmaišom.
3. Sumaišykit miltus, avižas, cukrų, druską, cinamoną ir migdolus. Supilkite kokosų aliejų ir viską gerai išmaišykit. Maišant rankomis, užtruksite vos kelias minutes.
4. Trupinius tolygiai paskirstykite ant obuolių. Kepkite apie 40-50 minučių
Pastaba: jei norite sveikesnio pyrago į obuolius vietoj cukraus dėkite puse puodelio razinų ir porą šaukštų rudojo cukraus, bet tuomet nebus tos karamelės, nors kartais ir norisi tokio lengvo, švelnaus pyrago. Jei neturite migdolų, galite naudoti tiesiog šiek tiek daugiau avižų ar kitus riešutus. Avižų miltus dažnai gaminuosi pati, tiesiog gerai sumalu avižų dripsnius :)
Skanaus pyrago!
Sveiki! Kokiu santykiu naudojat kukurūzų ir avižų miltus? Ačiū
AtsakytiPanaikintiSveiki :) labai įvairiai, šiuo atveju man rodos naudojau 100g kukurūzų ir 60g avižų. Kartais dar naudoju ir ryžių ar grikių miltus.
PanaikintiLaba, bandžiau pagal šį receptą daryti, tai gavos labai skanus bet ryyyškiai per saldus (nors dėjau mažiau cukraus) ir to vandens oboliuose visai nereikėjo, nesupratau kam jis:/
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi, kad patiko! :) na taip jis saldokas, ypač jei obuoliai saldus, tuomet cukraus galima dėti daug mažiau. Aš nei karto nebandžiau be vandens, o ir nepasakyčiau, kad man jis kliudė :) Nemažai trupininių obuolių pyragų receptų mačiau, kur obuoliai kelias minutes troškinami ant šlakelio vandens, čia tas punktas praleidžiamas ir obuoliai pasitroškina orkaitėje. :)
PanaikintiNorejau paklausti, ar tiktu Speltos arba Ruginiai miltai?
AtsakytiPanaikinti