Nors apie šią veganišką daktarišką dešrą girdėjau jau seniai, bet vis nesiryždavau pagaminti. Žirnių miltai ir vanduo? Hm... Kažkaip ne itin viliojo, maniau, kad bus kaip muilas, o taip pat ne itin traukė tos dešrų alternatyvos, nes tikrai nesijaučiau pasiilgus mėsos. Bet galiausiai suvokiau, kad tai tėra forma (dešra, kotletai, karbonadai ir t.t.) ir kad viską galima pasigaminti iš daržovių ir to nebūtina gretinti mėsos patiekalams ar lyginti su jais, tai tiesiog mums artimas maistas, dažnai valgytas vaikystėje, o turėti tokios dešros šaldytuve ir patogu ir labai skanu.
Atsiprašau už nuotraukos kokybę, turėjau tik telefoną, o mano fotoaparatas svečiavosi pas sesę, kuri paruošė nuostabių įrašų Kalėdų progą. :)
Dažniausiai išvirtą dešrą supilu į puodelius, tuomet ji būna apvalios formos ir žiūrisi šiek tiek gražiau nei kvadratinė.
Receptas:
- 2 stiklinės žirnių arba avinžirnių miltų
- 5 stiklinės vandens
- 2-3 šaukštai raudonųjų burokėlių sulčių (nebūtina, bet tuomet ji bus gražiai rausva)
- 2 arbatiniai šaukšteliai maltų kalendros sėklų
- Žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
- 1/2 muskato riešuto
- Žiupsnelis asafetidos miltelių ir/arba česnako miltelių
- 2 arbatiniai šaukšteliai Himalajų druskos
- 100ml be skonio aliejaus (rafinuotas saulėgrąžų, rapsų)
- Šaukštelis kario ar kitų prieskonių (nebūtina, bet kartais įberiu, kad būtų šiek tiek ryškesnis skonis)
- Miltus užpilti 2 stiklinėmis vandens, išmaišyti
- Sudėti smulkintus prieskonius, druską, supilti burokėlių sultis. Supilti aliejų, gerai išmaišyti
- Puode užviriname 3 stiklines vandens ir greitai supilame paruoštą masę.
- Maišydami verdame apie apie 12 minučių (ne mažiau kaip 10min)
- Karštą masę sukrečiame į karščiui atsparią formą ir paliekame atvėsti. Sustingęs gaminys lengvai išimamas iš formos
- Vėsioje vietoje laikome ne ilgiau kaip dvi tris dienas
Skanaus! Su ja gaunasi be galo skanūs karšti sumuštiniai arba paprasti sumuštinukai ant kukurūzinių duoniukų (ar duonos) :)
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą