Sveiki, dabar ruošiuosi aprašyti šį naują, tobulai skanų receptą ir sunku patikėti, kad tik dabar prisiruošiau jį išmėginti. Ankščiau maniau, kad kiniški patiekalai gaminami sudėtingai, kad daržoves būtina kepti aliejuje, o padažas man išvis buvo mistika pilna cukraus.
Tačiau pasirodo, kad šis patiekalas - traškus žiedinis kopūstas saldžiarūgščiame padaže, yra vienas paprasčiausių, o ir padažas nereikalauja kažkokių ypatingų ingredientų ar gaminimo įgūdžių.
Ingredientai:
- 1 kalafioras
- 1 puodelis miltų (naudojau speltos)
- 1 puodelis vandens
- 1 š krakmolo (naudojau tapijokos)
- 1tsp teriyaki prieskonių*
- 1tsp jerk vištienos prieskonių*
- 0.5tsp paprikos miltelių
- 0.5 tsp druskos
Gaminimas:
- Supjaustome kalafiorą ir apvoliojame miltuose.
- Sumaišom miltus su krakmolu, prieskoniais ir druska, užpilame vandeniu ir gerai išmaišom.
- Kalafiorus merkiam į tešlą, tešlą nuvarvinam, kad būtų gražiai padengti ir sustatome į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Geriausia surasti mažiausią kalafioro žiedyno vietą, ant kurios jis laikytųsi padėtas skardoje. Taip gražiau apkeps, negu bet kaip išguldyti.
- Kepti 20 minučių 220C.
p.s. kol kepa kalafiorai iškart galite užkaisti ir ryžius, juos paskaninu druska, šiek tiek ryžių acto ir ciberžole ar kitais prieskoniais.
Kai kalafiorai jau baigia iškepti, pasiruošiame padažą.
Padažui reikės:
- Šaukštas aliejaus
- 3 šaukštai pomidorų padažo
- 2 šaukštai rudojo cukraus
- Šaukštas ryžių acto
- Šaukštas švelnaus sojų padažo
- Šaukštas krakmolo (naudojau tapijokos)
- 4-5 šaukštai vandens
- Pusės apelsino sulčių
Gaminame:
- Gerai įkaitintoje keptuvėje įpilame aliejų, jam įkaitus supilame pomidorų padažą, pakepame apie 20s.
- Suberiame cukrų, šiek tiek pakepame ir supilam ryžių actą, sojų padažą.
- Kitame indelyje išmaišom krakmolą su vandeniu (geriausia tiesiog išmaišyti ranka) ir supilame į keptuvę. Viską labai gerai išmaišom.
- Supilam apelsino sultis. Viską maišom, pakepinam dar pusę minutės. Galima paragauti ir pažiūrėti ar jūsų skoniui nieko netrūksta.
- Išjungiam ugnį ir suberiam iškeptus kalafiorus į padažą. Gerai išmaišom ir patiekiam su ryžiais ir/ar šviežiomis daržovėmis.
* Šiuos prieskonius galima keisti ir kitais prieskoniais ar jų mišiniais.
Teriyaki prieskonių sudėtis: sezamo sėklos, druska, sojų padažo milteliai, cukrus, česnakai, imbieras, aitriosios paprikos, juodieji pipirai, svogūnai
Jerk vištienos prieskoniai: kvapieji pipirai, aitriosios paprikos, druska, česnakai, čiobreliai, svogūnai, juodieji pipirai, nerafinuotas cukrus, kuminai, ilgosios ciberžolės, laurų lapai
Skanaus! Mums labai patiko šis patiekalas ir gaminsim tikrai dar ne kartą su kalafiorais, baklažanais ir kitomis daržovėmis :)
Sekite mano receptų naujienas Instagram ir Facebook puslapiuose :)
Ar apverdate kalafiora pries tai, ar tiesiog zalia orkaiteje kepate?
AtsakytiPanaikintiNeapverdu, iškart kepu žalią. :)
PanaikintiSuper :)
AtsakytiPanaikintiSuper :)
AtsakytiPanaikinti