Flickr Images

2015 m. gegužės 15 d., penktadienis

Citrininiai Keksiukai su Šokolado Gabalėliais {vegan}

Artėjant vasarai labai norisi ko nors lengvo ir gaivaus, kažko citrusinio, kas dar labiau sužadintų artėjančios vasaros spalvas... :) dažniausiai vengdavau citrininių pyragėlių, nes pas mus atvežami citrusiniai vaisiai tikrai nekvepia natūraliu gamtos kvapu, tačiau gilinant žinias sveikoje mityboje, facebookas mane atvedė prie šviežių, prinokusių vaisių Lietuvoje, kaip aš dėl to džiaugiuosi! Vaisiai tiesiog pasakiški :)

Jei kam įdomu, pora nuorodų facebooke, iš kur galite gauti šių vaisių:
Švieži neapdoroti vaisiai
Prinokę vaisiai vilnius







Jei atvirai, kiek galiu prisiminti, šie keksiukai buvo pirmieji, ne tik veganiški, bet apskritai mano pirmieji kepti citrininiai keksiukai ir net pati nustebau kai iš orkaitės ištraukiau nuostabiai kvepiančius ir tiesiog nerealaus skonio pupulius. Visi kas ragavo tiesiogine to žodžio prasme aikčiojo iš pasimėgavimo. :)

Receptas:

Sausi ingredientai:

  • 190g (1 ir 1/4 puodelio) miltų be glitimo (naudojau 120g kukurūzų miltų, 40g avižų miltų, 30g. ryžių arba kitų miltų)
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo
  • 0.5 a.š. druskos
  • 0.5 a.š. sodos
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių


Skysti ingredientai:
  • 1 puodelis sojų pieno
  • 1 a.š. obuolių sidro acto
  • 1/3 puodelio aliejaus
  • 1 citrina (naudojama ir nutarkuota žievelė ir citrinos sultys)
  • 3/4 puodelio cukraus (geriausia puse puodelio nerafinuoto cukranendrių ir 1/4 puodelio baltojo cukraus)



Gaminimas:

  1. Sojos pieną sumaišom su obuolių sidro actu ir paliekam 10min.
  2. Dideliame inde sumaišome visus sausus ingredientus.
  3. Kitame inde sumaišome sutirštėjusį sojos pieną, aliejų, citrinos sultis bei citrinos žievelę ir cukrų.
  4. Supilkite viską į vieną indą ir labai gerai išmaišykite.
  5. Šokoladas nėra būtinas, bet jei jį dievinat kaip aš, tai jis čia labai tinka! Su šokoladu "Vilnius" man skaniausiai gaunasi :) susmulkinkit mažais gabaliukais ir įmaišykit į tešlą.
  6. Supilkite į keksiukų formeles ir kepkit apie 25 minutes, kol šiek tiek iškils, o viršus gražiai paruduos.
Skanaus!!! :)


Sekite mano receptų naujienas Instagram ir Facebook :) 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą