Flickr Images

2016 m. vasario 24 d., trečiadienis

Šokoladinis Pupelių Pyragas



Šis pyragas yra be galo paprastas, ypač jei naudosit konservuotas pupeles, tuomet vienas du - ir pyragas jau kepa :) o skonis toks, kad tikrai niekas neatspės iš ko jis pagamintas. Vienas geriausių variantų, kai reikia pagaminti ką nors greito ir/ar sveikuoliško. Taip pat labai patrauklus pupelių pateikimas vaikams.

Nuotraukoje pyragas keptas pagal receptą, o po to aplietas vyšnių uogiene, taip pat labai skanu jį valgyti su šviežiais apelsinais!



Reikės:
  • 700ml virtų arba 2 skardinių konservuotų pupelių (spalva nesvarbi, bet su raudonomis ar juodomis pupelėmis pyragas bus tamsesnis)
  • 3 šaukštai kakavos
  • 4 bananai (geriausia kuo labiau sunokę, su kuo daugiau juodų taškelių)
  • 5 šaukštai žemės riešutų sviesto
  • Rudojo cukraus, datulių, agavų sirupo ar kito saldiklio pagal skonį. Jei bananai gerai sunokę, saldinti gali ir visai nereikėti.
Visus ingredientus tiesiog sublenderiuoti iki vientisos masės. Labai skanu į pyragą (jau supylus į skardą) įdėti vyšnių, aviečių ar kitos uogienės ar šviežių uogų (aš dažniausiai naudoju šaldytas, tiek uogas, tiek uogienę), taip pat galima įdėti bananų ir šokolado gabalėlių, bet pyragas skanus ir tiesiog toks, koks yra. :)

Taigi pyrago masę supilam į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą ir ant viršaus užbarstome smulkintų riešutų. Kepam 180C 30-40 minučių. Tuomet atvėsinam ir kelioms valandoms dedam į šaldytuvą, kad pyragas gražiai sustingtų ir išlaikytų savo formą.


Skanaus! Mano receptų naujienas galite sekti facebook ir instagram puslapiuose :)

8 komentarai :

  1. Labai įdomus variantas. Tik keliakartis terminis apdorojimas skamba ne labai viliojančiai. O jei virtas (ar neduok Dieve - konservuotas) pupeles pakeitus žirnių miltais. Taip pat ankštiniai, bet termiškai apdorojami jie bus tik vieną kartą - kepant pyragą...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Jei bijot terminio apdorojimo dėl jo metu susidarančių žalingų junginių, tai pupelių virimo bijoti nereikia - jos verdamos tokioj temperatūroj, kurioj šios medžiagos neatsiranda. Bet išbandyti žirnių miltus irgi verta jau vien dėl įvairovės :) Nors vėlgi, įdomu, kaip tie miltai gaminami. Nes pvz. sojų miltai, kiek skaičiau, gaminami irgi iš termiškai apdorotų pupelių.

      Panaikinti
  2. Man irgi aktualu tas kuo maziau apdirbtas reikalas :) tada galima naudoti soju pupeliu ispaudas, vadinamaja okara - tikrai vienakart teks apdoroti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Kepiau, nepatiko. Labai jaučiasi pupelės, mano nuomone, jos pyrago pagrindui visai netinkamos.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skanus pyragas,kepiau jau du kartus...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Įdomu kuo butu galima pakeisti riešutus? :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. Kokio dydžio pyragas gaunasi iš šių produktų? :)

    AtsakytiPanaikinti