Ankščiau labai mėgau sviestinius sausainius, kai pradėjau maitintis veganiškai bandžiau gaminti kelis kartus, gavosi skanu, bet ne viskas man pavyko, tad apsistojau ties keksiukais, kurie visad pavykdavo tikrai skanūs. Tačiau šiandien labai užsinorėjau sausainių ir pamaniau, kad jei jau kiti sugeba, tai man tikrai pavyks. Sausainių gamyba buvo žymiai paprastesnė, nei tikėjausi. Ankščiau bandydavau maišyti mikseriu, o dabar suminkiau tiesiog rankomis, taip daug paprasčiau.
Skanaus! Mėgaukitės ir draugus pavaišinkit :) mano receptų naujienas galite sekti Facebook ir Instagram puslapiuose. :)
Veganiškų šokoladinių sausainių receptas:
- 1/4 puodelio aliejaus
- 1/4 puodelio nesaldintos obuolienės
- 3/4 puodelio rudojo cukraus (galima šiek tiek daugiau, jei mėgstat labai saldžiai)
- 6-7 šaukštai augalinio pieno
- 2 a.š. vanilinio cukraus ar šaukštelis vanilės ekstrakto
- 1 ir 2/3 puodeliai miltų (naudojau tamsius speltos)
- 1/2 puodelio kakavos
- 1 a.š. sodos
- 1/4 a.š. himalajų druskos
- 1/2 a.š. cinamono
- 2 lašeliai eterinio Young Living mėtų aliejaus (arba šiek tiek mėtų ekstrakto) - nebūtina
- Jei mėgstat galima įdėti šokolado ar lazdyno riešutų gabalėlių.
Gaminimas:
- Sumaišom miltus, sodą, cukrų, druską, cinamoną.
- Kitame inde sumaišom augalinį pieną, mėtų, vanilės ekstraktus, aliejų, obuolienę.
- Supilam šlapius ingredientus į sausus ir gerai išmaišom. Man patogiausia maišyti rankomis.
- Formuojam graikinio riešuto dydžio rutuliukus ir juos šiek tiek suplojam, kad gautųsi ~1cm storio sausainiai.
- Išdeliojam skardoje and kepimo popieriaus, tarp sausainių palikdami tarpus, nes jie plečiasi.
- Sausainius galima apibarstyti cukrumi ir cinamonu.
- Kepam 180C 10-12 minučių.
seems really delicious :)
AtsakytiPanaikintikuo būtų galima pakeisti obuoliene?
AtsakytiPanaikinti