Sveiki :)
Majonezas buvo vienas iš tų dalykų, kuriam rasti alternatyvą buvo ganėtinai sunku, ypač Lietuvoje ir už padorią kainą. Tačiau galbūt tokiom aplinkybėm reiktų tik padėkoti, nes būtent dėl pasirinkimo stygiaus ėmiau ieškoti variantų, kaip paprastai pasigaminti majonezą namuose. Jau anksčiau esu bandžiusi žaliavalgišką anakardžių majonezą, tačiau jis ne prie visko tinka, todėl ieškojau kažko tokio, kas labiausiai primintų įprastą mums visiems majonezą, tinkantį ir mišrainėms ir padažams.
Šis majonezas be galo paprastas, o ingredientai tikrai yra kiekvieno vegano virtuvėje.
Reikės:
Majonezas buvo vienas iš tų dalykų, kuriam rasti alternatyvą buvo ganėtinai sunku, ypač Lietuvoje ir už padorią kainą. Tačiau galbūt tokiom aplinkybėm reiktų tik padėkoti, nes būtent dėl pasirinkimo stygiaus ėmiau ieškoti variantų, kaip paprastai pasigaminti majonezą namuose. Jau anksčiau esu bandžiusi žaliavalgišką anakardžių majonezą, tačiau jis ne prie visko tinka, todėl ieškojau kažko tokio, kas labiausiai primintų įprastą mums visiems majonezą, tinkantį ir mišrainėms ir padažams.
Šis majonezas be galo paprastas, o ingredientai tikrai yra kiekvieno vegano virtuvėje.
Reikės:
- 0.5 puodelio sojų pieno
- 2 a.š. obuolių sidro acto
- 2/3 a.š. garstyčių sėklų
- pora skiltelių česnako (nebūtina)
- 2/3 a.š. juodos druskos (ji čia labiausiai tinka)
- 1 puodelis rapsų aliejaus*
- prieskonių (nebūtina, bet skanu: bazilikas, raudonėliai, džiovinti pomidorai)
Sojų pieną, actą, garstyčias, česnakus ir druską plakam su blenderiu, kol garstyčių grūdeliai ir česnakai yra susmulkinti. Po truputį pilam aliejų ir plakam toliau. Majonezas turi gautis tirštas, kaip ir yra įprasta. :)
Majonezo padažo receptas:
- majonezas
- pora skiltelių česnako
- prieskonių žolelės
- šlakelis skysčio nuo agurkėlių
viską gerai išplakam su blenderiu
*Jeigu majonezo nereikės naudoti iš karto, tuomet aliejaus galima naudoti ir mažiau (~3/4 puodelio). Palaikius majonezą šaldytuve per naktį jis sutirštėja.
*Jeigu majonezo nereikės naudoti iš karto, tuomet aliejaus galima naudoti ir mažiau (~3/4 puodelio). Palaikius majonezą šaldytuve per naktį jis sutirštėja.
Skanaus! :)
Nuostabu, labai ačiū už receptą!
AtsakytiPanaikintiDžiaugiuosi,kad patiko! :)
Panaikintias naudojau juodas garstyciu seklas ir gavos laabai kartu ;/ jus naudojote sviesias seklas? :}
AtsakytiPanaikintiNetūrėtų taip būti, dažniausiai naudoju šviesias, bet porą kartų ir juodas naudojau, didelio skirtumo nepajaučiau. Kokį aliejų naudojot? Aliejus turėtų būti be skonio.
PanaikintiMan tai nuo aliejaus labai riebu buvo nors ir tai mažiau dėjau. Bet dėjau saulėgrąžų aliejų, ar su rapsų kitaip?
AtsakytiPanaikintiNa majonezas toks jau yra - riebus :) bet yra kelios gudrybės, kad to aliejaus reikėtų mažiau.
Panaikinti1. Sojų pieną sumaišius su obuolių sidro actu, palikti taip 15minučių.
2. Pastebėjau, kad su rapsų aliejumi greičiau sutirštėja, tad jo reikia šiek tiek mažiau, nei saulėgrąžų.
3. Galima pilti mažiau aliejaus ir palikti majonezą šaldytuve per naktį, tuomet jis sutirštėja.
Sveiki, ar galima sojų pieną pakeisti kitu pienu pvz . avižų?
AtsakytiPanaikintiSkanu 😋
AtsakytiPanaikinti