Flickr Images

2016 m. gruodžio 8 d., ketvirtadienis

Lietiniai su Gražgarstėm, Pomidorais ir Sūriu

Kai užsimanai blynų...

Kažkaip visada maniau, kad nemoku ruošti lietinių blynų tešlos. Ir šį kartą, kai paruošiau tešlą pirmi bandymai visiškai nesigavo, blynai virto į košę, nesupratau kur čia paslaptis, kad blynai iškeptų gražiai. Tada nusprendėm pakeisti keptuvę ir vualia! Net ir be jokio aliejaus, blynai iškepė tobulai.



Tešlos receptas:
Miltai + šiek tiek druskos, sodos
Augalinis pienas (tinka ryžių, migdolų, sojų ir panašiai)
Šlakelis aliejaus
Linų sėmenų kiaušinis (nebūtina)

Viską gerai išmaišom, tešla turi gautis vos tiršta.

Įdarui naudojau:
Violife original sūris
Gražgarstės (rukola)
Pomidorai
Smulkiai pjaustytas česnakas

Pirmiausia iškepiau blynus, tuomet į juos dėjau įdarą ir susukau (česnaką irgi tiesiog paskirsčiau ant blynų), galiausiai blynus apkepam, kol sūris išsilydo, jeigu norit traškesnių, kepkit ant daugiau aliejaus ir didesnės ugnies.


Skanaus!

Viktorija

2 komentarai :

  1. Išduokite paslaptį, kokią keptuvę naudojate? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Linų sėmenų kiaušinis? Kas tai? Pirmą kartą girdžiu tokį pavadinimą :) Aš taip pat labai mėgstu blynus gamintis, tik dar truputį sotesnius darausi, nes dedu avokado. Na, nes dabar jiems akcijos ištisai - https://www.iki.lt/akcijos ir... Truputį priklausomybę jiems turiu :)) Tiesiog tobulas vaisius (beje, tik neseniai sužinojau, kad jis ne daržovė, nes man viskas, kas nesaldu - tai daržovė :D)

    AtsakytiPanaikinti