Flickr Images

2015 m. spalio 18 d., sekmadienis

Šokoladiniai Sūreliai {vegan}

Švelnus, lengvas ir nuostabiai skanus desertas - varškės sūrelis... :)

Netgi ir tokį desertą, kurio pati pagrindinė sudedamoji dalis yra varškė, galima pagaminti veganiškai ir jų skonis tikrai nenusileidžia įprastiems sūreliams, kuriuos perkame parduotuvėse, o reikia vos kelių ingredientų!



Idėja pačiai pasigaminti sūrelius kilo, kai viena veganė pasiskundė, kad jų labai pasiilgo, o aš kaip tik šaldytuve turėjau tofu - sojų varškės, tad ėmiausi eksperimento. Pirmasis bandymas buvo be kakavos, tik su aguonom, tačiau man šiek tiek pritrūko skonio, o kadangi esu labai didelė šokolado mėgėja, atsakymo ilgai ieškoti nereikėjo, iškart supratau, kad noriu KAKAVOS.



Vegan šokoladiniai sūreliai:
  • 170g silken tofu
  • 3 šaukštai riebaus kokosų pieno*
  • Riebios kakavos (naudojau Beatos 20% riebumo)
  • Rudojo cukraus 
  • 3 gabaliukų šokolado (supjaustytų smulkiais gabalėliais)
  • Aguonų (nebūtina)
  • 6 gabalėliai šokolado

Gaminimas:

  1. Su mikseriu sutriname tofu su kokosų pienu, cukrumi ir kakava.
  2. Į varškės masę sudedame šokolado gabalėlius ir aguonas, viską gerai išmaišome.
  3. Į lėkšte su šaukštu dedame varškės masę, turėtų gautis 6 sūreliai.
  4. Ant silpnos ugnies išlydome 6 gabalėlius šokolado ir gražiai aptepame sūrelius.
  5. Dedame į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, kad sustingtų.
  6. Jeigu išlauksit, po poros valandų apverskit sūrelius, ir apliekit kitą pusę šokoladu, palaikykit šaldytuve dar porą valandų, taip jie bus tvirtesnės formos.



* Riebus kokosų pienas turi bent 80% kokosų ekstrakto. Palaikykite jį šaldytuve per naktį, tuomet riebioji dalis atsiskirs nuo vandens, būtent tą riebiąją kokosų pieno dalį ir naudojame šiems sūreliams.

Skanaus! :)

Visas mano receptų naujienas galite sekti Facebook ir Instagram


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą