Švelnus, lengvas ir nuostabiai skanus desertas - varškės sūrelis... :)
Netgi ir tokį desertą, kurio pati pagrindinė sudedamoji dalis yra varškė, galima pagaminti veganiškai ir jų skonis tikrai nenusileidžia įprastiems sūreliams, kuriuos perkame parduotuvėse, o reikia vos kelių ingredientų!
Gaminimas:
Netgi ir tokį desertą, kurio pati pagrindinė sudedamoji dalis yra varškė, galima pagaminti veganiškai ir jų skonis tikrai nenusileidžia įprastiems sūreliams, kuriuos perkame parduotuvėse, o reikia vos kelių ingredientų!
Idėja pačiai pasigaminti sūrelius kilo, kai viena veganė pasiskundė, kad jų labai pasiilgo, o aš kaip tik šaldytuve turėjau tofu - sojų varškės, tad ėmiausi eksperimento. Pirmasis bandymas buvo be kakavos, tik su aguonom, tačiau man šiek tiek pritrūko skonio, o kadangi esu labai didelė šokolado mėgėja, atsakymo ilgai ieškoti nereikėjo, iškart supratau, kad noriu KAKAVOS.
Vegan šokoladiniai sūreliai:
- 170g silken tofu
- 3 šaukštai riebaus kokosų pieno*
- Riebios kakavos (naudojau Beatos 20% riebumo)
- Rudojo cukraus
- 3 gabaliukų šokolado (supjaustytų smulkiais gabalėliais)
- Aguonų (nebūtina)
- 6 gabalėliai šokolado
Gaminimas:
- Su mikseriu sutriname tofu su kokosų pienu, cukrumi ir kakava.
- Į varškės masę sudedame šokolado gabalėlius ir aguonas, viską gerai išmaišome.
- Į lėkšte su šaukštu dedame varškės masę, turėtų gautis 6 sūreliai.
- Ant silpnos ugnies išlydome 6 gabalėlius šokolado ir gražiai aptepame sūrelius.
- Dedame į šaldytuvą mažiausiai porai valandų, kad sustingtų.
- Jeigu išlauksit, po poros valandų apverskit sūrelius, ir apliekit kitą pusę šokoladu, palaikykit šaldytuve dar porą valandų, taip jie bus tvirtesnės formos.
* Riebus kokosų pienas turi bent 80% kokosų ekstrakto. Palaikykite jį šaldytuve per naktį, tuomet riebioji dalis atsiskirs nuo vandens, būtent tą riebiąją kokosų pieno dalį ir naudojame šiems sūreliams.
Skanaus! :)
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą