Sveiki, skubu rašyti, nes nekantrauju pasidalinti tokiu paprastu nuostabaus skonio obuolių pyrago receptu! Visad ankščiau su šokoladu ar uogienėm gamindavau, o šis tobulas tiesiog toks.
Viskas! Pasakiškas skonis, viršus gavosi toks traškus. Mmm :) genialumas paprastume.
Receptas:
- 600ml nuluptų ir kubeliais pjaustytų obuolių + 2 šaukštai miltų + 1 a.š. cinamono
- 1/2 puodelio nesaldintos obuolienės arba 2 vegan kiaušinių
- 1/2 puodelio rudojo cukraus (galima ir mažiau)
- 1/2 puodelio augalinio pieno (aš 30ml avižų dribsnių užpyliau 1/2 puodelio vandens ir po 10min viską sumaliau)
- 1/3 puodelio aliejaus (keičiau obuoliene ir vos vos aliejaus)
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
- 2 a.š. cinamono
- 1/4 a.š. tarkuoto muskato riešuto
- 1 puodelis miltų (naudojau speltos)
- 1 a.š. sodos
Eiga:
- Obuolius sumaišom su miltais, 1a.š. cinamono ir šiek tiek rudojo cukraus
- Miltus sumaišom su soda, cinamonu ir cukrumi.
- Obuolienę sumaišom su pienu, aliejumi.
- Sumaišom sausus ir šlapius ingredientus kartu. Į masę suberiam obuolius ir gerai išmaišom, supilam į kepimo formą.
- Viršų apibarstom cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Kepam 180C 40min.
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą