Flickr Images

2015 m. birželio 26 d., penktadienis

Baklažano sriuba su Kokosų Pienu



Baklažanas yra veikiausiai mėgstamiausia mano vyro daržovė. Kai einam apsipirkti, dažnai į namus parsinešam ir po 10 šių gražuolių. Tuomet man tenka sukti galvą, ką gi iš jų pagaminti, tokio, kad ir man būtų skanu (mat aš greit pavargstu nuo panašių patiekalų, o jis baklažanus galėtų valgyti bet kokiu pavidalu nesustojant). Ši sriuba yra veganizuota jogosmityba.lt baklažanų grybienės versija.




Sriuba yra švelni, turtinga skoniu ir unikali. Na vyro vertinimas nenustebino - pati skaniausia sriuba iš visų netrintų sriubų. Apsivalgymas!:)

Receptas:

Daržovės:

  • 1 baklažanas
  • 2 nedidelės morkytės
  • 4 vidutinio dydžio bulvės
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 raudona aitrioji paprika
  • 1/2 raudonos saldžiosios paprikos

Prieskoniai:

  • 1/2 a.š. asafetidos
  • 1 a.š. kumino
  • 1.5 a.š. himalajų druskos
  • 1/2 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • 1/2 Tajine prieskonių (druska, kalendra, kmynai, ciberžolė, pankolis, anyžius, pipirai) ar kitų mėgstamų indiškų prieskonių (nebūtina)
  • 1/2 a.š. maltos kalendros

Kiti produktai:
  • 50ml riebaus kokosų pieno (galima pilti ir skystį ir susidariusį kremą) arba 100ml paprasto kokosų pieno
  • 1/2 šaukšto kokosų aliejaus
  • 3 a.š. kukurūzų miltų
  • 1 a.š. ryžių miltų
  • 1.5l vandens
  • Aliejaus bulvių kepimui
Gaminimo eiga: (punktų daug, tačiau viskas itin paprasta!)

  1. Baklažanus supjaustykite kubeliais ar juostelėmis (1x2cm), apibarstykite druska ir palikite 30minučių, kad ištrauktų kartumą.
  2. Nulupkite ir supjaustykite morkas griežinėliais. Bulves nuskuskite ir suplaustykite kubeliais. Papriką supjaustykite kubeliais ar nedidelėm juostelėm.
  3. Įkaitinkite keptuve, įpilkite šiek tiek aliejaus, kai aliejus įkais, suberkite bulves. Porą minučių kepkite atidengtoje keptuvėje, tuomet uždenkite ir kepkite dar apie 8 minutes, kartais pamaišydami. 
  4. Tuo metu kitoje nedidelėje keptuvėje (arba kartu su bulvėmis) įkaitinkite šiek tiek aliejaus, suberkite kuminą, kai šis pradės spragsėti, suberkite asafetidą ir pasirinktus indiškus prieskoniųs. Po akimirkos suberkite aitriąją papriką, morkas ir saldžiąją papriką. Kepkite keletą minučių, kol morkos suminkštės.
  5. Praskalaukite baklažanus, nupilkite vandenį ir išėmę bulves pakepinkite juos toje pačioje keptuvėje. Porą minučių kepkite atidengus, vėliau uždenkite, vis pamaišydami. Kepkite apie 10 minučių, kol odelė bus minkšta, tačiau neperkepkite, kad baklažanai nevirstų į košę.
  6. Iškepusius baklažanus išimkite iš keptuvės ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
  7. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir sudėkite keptas morkas ir paprikas.
  8. Toje pačioje keptuvėje įkaitinkite kokosų aliejų ir suberkite miltus. Po truputį samčiu pasemkite sriubos vandens ir pilkite į miltų ir aliejaus mišinį. Miltai pradės mirkti, o padažas tirštėti. Pilkite tiek vandens, kol padažas taps vienalytės tirštos konsistencijos. 
  9. Į padažą supilkite sojos padažą, kokosų pieną, pipirus, kalendrą ir gerai išmaišykite.
  10. Suberkite baklažanus į padažą, pavirkite 1-2 minutes.
  11. Keptas bulves suberkite į sriubą. Supilkite padažą su baklažanais. Užvirinkite ir pavirkite 3-5 minutes. Puodą uždenkite ir palikite kelioms minutėms pastovėti.
  12. Patiekite dar karštą, papuošti galite petražolėmis ar kitais žalumynais.


Sriuba gaunasi tikrai labai skani, tačiau riebi, tad galit daržovių nekepinti, o troškinti ant vandens. Arba iš pradžių pakepinti ant šlakelio aliejaus ir po to troškinti ant vandens.

Skanaus! Pasidalinkite komentaruose savo nuomone ir įvertinimais, kaip jums pavyko paruošti šią sriubą. :)
Taip pat galite sekti mano blogo naujienas Facebook ir Instagram puslapiuose. Gražios dienos!

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą