Flickr Images

2016 m. kovo 1 d., antradienis

Bulvės, Tofu ir Šparaginės pupelės

Kartais norisi ko nors visiškai paprasto ir tuomet aš renkuosi bulves. Labai labai jas mėgstu įvairiausiais pavidalais ir šiandien su jumis pasidalinsiu tobulu bulvių, šparaginių pupelių ir tofu troškiniu. Receptas yra labai paprastas, bet nepaprastai skanus. Kūriau jį improvizuodama ir neplanavau rašyti recepto, bet šis paprastas patiekalas per daug skanus, kad pasilikčiau jį tik sau.


Bulvės su Tofu ir Šparaginėmis pupelėmis

Reikės:

  • 10 bulvių
  • 200g šparaginių pupelių
  • 150g tofu
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • 1 š. krapų (naudojau šaldytus)
  • 1 a.š. vištienos prieskonių
  • 1 a.š. himalajų druskos
  • 2 a.š. kumino
  • 4-5 šaukštai aliejaus
  • Šiek tiek vandens daržovių troškinimui

Gaminame:
  1. Supjaustykite visas daržoves ir tofu.
  2. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir apkepkite bulves. Po 5 minučių suberkite ir likusias daržoves (išskyrus tofu), pakepkite dar 5 minutes.
  3. Įpilkite šiek tiek vandens, uždenkite dangtį ir troškinkite apie 10 minučių. Karts nuo karto pamaišykit ir patikrinkit ar pakanka vandens.
  4. Nuimkite dangtį, jei yra likę vandens, leiskit jam išgaruoti.
  5. Sekančiam žingsniui galite naudoti atskirą keptuvę, bet aš dažniausiai per daug tingiu, tad tiesiog pastumiu daržoves į vieną keptuvės šoną ir atlaisvintoje vietoje apkepinu tofu. Įpilkit šaukštą aliejaus ir suberkit vištienos prieskonius ir kuminą. Suberkite tofu gabalėlius ir pakepinkite minutę.
  6. Įberkite druskos, krapų ir gerai viską išmaišykit. Uždenkit dangtį ir pakepkit dar kelias minutes.
Štai ir viskas! Skanaus :)


Ačiū, kad skaitote! Mano receptų naujienas galite sekti facebook ir instagram puslapiuose :)

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą