Veganiški Obuolių Keksiukai su Šokolado Gabalėliais
Kartais norisi ko nors saldaus ir paprasto jaukiam vakarui ar rytui su arbatos puodeliu, neskubant pasimėgauti šia gražia akimirka... Keksiukai yra vienas paprasčiausių desertų, kurį gali paruošti kiekvienas, nesvarbu ar gyvena virtuvėje kaip aš :) ar tik retkarčiais į ją užklysta.
Šiandien su jumis pasidalinsiu paprastu veganišku obuolių keksiukų receptu, kurį radau naršant internete. Tiesa aš lietuviškai patrigubinau obuolių kiekį ir dar dėl savo skanios priklausomybės pridėjau ir juodo šokolado gabalėlių.
Veganiški Obuolių Keksiukai
Ingredientai:
- Sumaišyti obuolių gabaliukus su miltais ir cinamonu
- 600ml nuluptų ir kubeliais pjaustytų obuolių + 2 šaukštai miltų + 1 a.š. cinamono
- 2 chia kiaušiniai (galima pakeisti ir sunokusiu bananu ar linų sėmenim)
- 1/2 puodelio rudojo cukraus (apie 120ml)
- 1/2 puodelio augalinio pieno (apie 120ml)
- 1/3 puodelio aliejaus (apie 80ml)
- 1 šaukštas vanilinio cukraus
- 1 a.š. cinamono
- 1/4 a.š. tarkuoto muskato riešuto
- 1 puodelis miltų (apie 240ml; naudojau speltos, kukurūzų, avižų, santykiu 2:1:1)
- 1 a.š. sodos
- 60-100g. juodo šokolado
Gaminimo eiga:
- Pasiruošti kiaušinius. Jei darot su chia ar linų sėmenim, užmerkit vandeniu ir palaikykit 15 minučių, jeigu naudojat bananą, gerai sutrinkit šakute, ir bananas būtinai turi būti gerai sunokęs (su juodais taškeliais).
- Į kiaušinių masę įmaišyti pieną, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, aliejų, muskatą. Aš tam naudojau blenderį.
- Suberti miltus sumaišytus su soda į paruoštą tešlą, labai gerai išmaišyti.
- Suberti obuolius ir dar kartą viską išmaišyti. Jei naudojate šokoladą, tai jo gabalėlius galima įmaišyti į tešlą arba dėti atskirai į kiekvieną keksiuką.
- Supilstyti į formeles ir kepti 190C apie 20 minučių.
Skanaus!
Taip pat galit išbandyti ir šiuos keksiukus:
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą