Flickr Images

2016 m. vasario 2 d., antradienis

Pica su sojų faršu {vegan}

Jau du mėnesius (!) gyvenu be orkaitės ir vis pasižiūriu į šią nuotrauką ir svajoju apie naminę picą, turbūt būtent pica bus pirmasis naujos orkaitės kepinys. :) na bet dabar bent jūs, turintys galimybę - pasilepinkit šiuo gėriu.

grin emotic tad bent jūs, turintys galimybę - pasilepinkit:) 
Pokalbis su broliu:
- Kas čia per pica be mėsos?
- Su sojų faršu.
- Na bet vis tiek pica be sūrio - ne pica.
- Mano su veganišku sūriu.

Ir atrodo, kad po truputį jau mato ir artimieji, kad veganiškai maitintis galima skaniai ir įvairiai :)
Reikės:

  • Pakelio meksikietiškų Santa Maria "Taco Spice Mix" prieskonių
  • 150g sojų faršo
  • Poros skiltelių česnako
  • Pomidorų padažo
  • Šiek tiek aliejus faršo kepimui
  • Konservuotų ananasų arba jelapeno pipirų
  • Raudonosios paprikos
  • Pomidorų
  • Marinuotų agurkų
  • Raudonųjų svogūnų
  • Majonezo (naminio majonezo receptas)
  • Veganiško sūrio (nebūtina, bet labai skanu)
  • Salotų
  • Prieskonių picai: raudonėlio, baziliko mairūno
Gaminimo eiga:


  1. Tešlai naudojau veganišką miltų mišinį picai, paruošiau pagal instrukcijas, iškočiojau.
  2. Paruošiam sojų faršą. Užpilam jį verdančiu vandeniu, įberiam norimų prieskonių (pvz.: kario, "vištienos prieskonių"), užtengiam ir palaikom apie 10 minučių, bet kuo ilgiau tuo geriau įsigers prieskonių skonis. Jeigu liko nedaug vandens, supilam viską į keptuvę ir paverdam kol vanduo išsigaruos arba tiesiog nupilkit vandenį į kriauklę. Įpilam šlakelį aliejaus, įspaudžiam česnaką, suberiam meksikietiškus prieskonius, viską gerai išmaišom ir patroškinam kelias minutes, jeigu labai sausa, galima įpilti šiek tiek vandens. Įpilam keletą šaukštų pomidorų padažo, viską gerai išmaišom. 
  3. Picos padą patepam aliejumi, po to majonezu (negausiai) bei pomidorų padažu.
  4. Dedam salotas, sojų faršą, ananasus, svogūnus, agurkėlius, raudoną papriką bei pomidorus.
  5. Kepam orkaitėje kol picos šonai lengvai parus (apie 10-15 minučių), užbarstom sūrio ir prieskonių picai, kepam dar kelias minutes, kol sūris išsilydis.

Skanaus!

P.S. Vietoj sojų faršo labai skanu naudoti tiesiog šviežius pievagrybius. T.y. daug šviežių pievagrybių.

Jeigu patiko šis receptas, jums taip pat turėtų patikti ir veganiška tortilija

Receptų naujienas sekite facebook arba instagram puslapiuose :)

Viktorija

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą