Flickr Images

2016 m. vasario 13 d., šeštadienis

Juodųjų lęšių ir saldžių bulvių burgeris {vegan}


Veganiškas Lęšių ir Saldžių bulvių Burgeris

Prieš keletą metų aš, kaip ir dauguma žmonių, maniau, kad veganų mitybos racionas yra itin siauras. Tačiau tapus vegetare, asortimentas tik praplatėjo, o tapus vegane... atrodo jis nebeturi ribų :) nors visas šis gėris visuomet buvo aplink, niekad to nepastebėdavau, nes pirmoj eilėj būdavo: pienas ir jo produktai, kiaušiniai, mėsa. Tačiau kokia skonių įvairovė slypi augalinės mitybos pasaulyje!



Veganiški burgeriai buvo apskritai pirmi burgeriai, kuriuos aš gaminau. Pirmą kartą gaminau su pirktiniu Sojalitos burgiu, buvo skanu, bet organizmui netiko, antrą kartą gaminau su kotletu iš sojų dribsiu - gavosi nuostabiai! Tačiau šiandien dalinuosi mano nuomone sveikiausiu variantu iš to ką bandžiau ir itin skaniu juodųjų lęšių ir saldžių bulvių burgeriu.

Burgerio ingredientai:

Bandelė
Lęšių ir Saldžių bulvių Kotletas
Majonezas
Karštas BBQ padažas
Salotos
Marinuoti agurkėliai
Pomidorai

Juodųjų lęšių ir Saldžių bulvių burgeris (kotletas):
  • 1/2 puodelio juodųjų lęšių
  • 1/2 saldžiosios bulvės
  • 1 mažos morkos
  • 1 a.š. Himalajų druskos
  • 1/2 a.š. Kiniškų prieskonių
  • 1/2 a.š. Vištienos - Kario prieskonių
  • 2 česnako skiltelės
  • 1 mažas raudonas svogūnas
(Į prieskonių mišinius įėjo: aitriosios paprikos, kvapieji pipirai, svogūnai, česnakai, imbieras, kuminas, cinamonas, kardamonas, ciberžolė, juodieji pipirai, gvazdikėliai, čiobreliai, nerafinuotas cukrus)

Gaminimo eiga:
  1. Juoduosius lęšius nuplauti ir užmerkti vandeniu nakčiai.
  2. Saldžiąją bulvę nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais. Morką smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti.
  3. Lęšių vandenį nupilti. Juos kartu su morkom ir saldžių bulvių kubeliais užpilti vandeniu, kad viską lengvai apsemtų ir užvirti. Pavirti apie 15-20 minučių, kol lęšiai išvirs, o bulvės lengvai persitrins šakute.
  4. Išvirus, jeigu liko vandens - jį nupilti, supilti prieskonius, druską ir viską labai gerai sugrūsti. Tuomet suberti smulkiai pjaustytą svogūną bei česnako skilteles ir gerai išmaišyti.
  5. Rankomis formuoti kotletus burgeriams, iš šios masės turėtų gautis 4-5 kotletai.
  6. Dėti į skardą ant kepimo popieriaus, kotletus patepti aliejumi ir kepti 180C 15 minučių, tuomet apversti, vėl patepti aliejumi ir kepti dar 10-15 minučių.




Karštas BBQ Padažas

2 skiltelės česnako
1 šaukštas aliejaus kepimui
1/4 a.š kiniškų prieskonių (dominuoja paprika ir aštri paprika)
1/2 a..š vištienos kario
1/2 a.š. (baltų) garstyčių sėklų
1/4 puodelio vandens
2 šaukštai BBQ padažo
5 šaukštai pomidorų padažo

Keptuvėje įkaitiname aliejų, suberiam prieskonius, garstyčias bei česnaką, pakepinam ~20 sekundžių ir supilam vandenį, kai vanduo užverda supilam bbq ir pomidorų padažus, viską gerai išmaišom ir ant mažos ugnies pakaitinam kelias minutes.

Valgėm kartu su orkaitėje keptomis bulvėmis ir saldžiosiomis bulvėmis, bei žinoma labai tinka salotos!

Skanaus! o skanu tai nerealiai... :)

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą