Flickr Images

2016 m. vasario 19 d., penktadienis

Vegan Mozzarella Sūrio Receptas


Veganiškas Mozzarella Sūris

Iš tiesų kartais yra nuostabu, kai kažko neturi ir esi priverstas ieškoti, mokytis ir atrasti kažką naujo. Vakar labai užsimaniau karštų, orkaitėje keptų, sumuštinių, kuriuos taip mėgau vaikystėje. Nors prieš keletą metų būčiau sunkiai tuo patikėjusi, tačiau tokius karštus sumuštinius galima itin lengvai pasigaminti veganiškai.

Tik susiruošusi gaminti prisiminiau, kad pasibaigė vegan sūris. Ir jau kurį laiką planavau išmėginti naminį veganišką sūrį, bet vis atidėliodavau, nes maniau, kad tai sudėtingas procesas ir greičiausiai reikės kokių negirdėtų ingredientų. Tačiau šiek tiek panaršius internete radau visiškai paprastą veganiško mocarela sūrio receptą, vos keli ingredientai ir pasigamina per 10 minučių. Nerealu!



Jo konsistencija nėra tokia, kaip įprasto mocarelos sūrio, jis minkštas, tąsus, patogiau imti su šaukštu nei bandyti pjaustyti peiliu, bet išsikepti picai tiks tobulai! 

Vegan Mocarelos Sūrio receptas:

  • 1/4 puodelio anakardžių
  • 1 puodelio karšto vandens
  • 2  šaukštai + 1 a.š. tapijokos krakmolo
  • 1 šaukštas augalinio aliejaus
  • 1 maža česnako skiltelė
  • 3/4  a.š. druskos
  • 1 a.š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
p.s. Nemažai žmonių klausė ar galima pagaminti mocarelą, naudojant kukurūzų krakmolą. Išbandžiau pati, naudojau 3 šaukštus kukurūzų krakmolo. Kaip ir pavyko, bet skonis kitoks ir konsistencija šiek tiek kitokia, nei su tapijokos krakmolu. Iš bėdos galima naudoti ir kukurūzų, bet tikrai labai rekomenduoju išmėginti šią mocarelą gaminant su tapijokos krakmolu, man asmeniškai skonis su juo žymiai geresnis.
Gaminimo eiga:
  1. Anakardžius nuplauti užmerkti 15 minučių, nupilti vandenį. Jeigu jūsų blenderis silpnas, tuomet anakardžius mirkykit kelias valandas.
  2. Visus produktus sumaišyti ir labai gerai sublenderiuoti, kol masė pasidarys vientisa.
  3. Masę supilti į įkaitintą puodą ar keptuvę, porą minučių maišant pakepti ant aukštesnės nei vidutinė ugnies, tuomet sūris pradės susitraukti, atsiras gumulėliai, maišykit toliau ir sumažinkit ugnį iki vidutinės. Pakepkit dar 2-3 minutes, kol masė pasidarys visai tiršta.
  4. Išjunkit viryklę, sūrį patraukite karštos plytelės arba perpilkite į kitą formą, kad atvėstų.
Turbūt patogiausia būtų tiesiog imti su šaukštu iš puodo ar keptuvės ir dėti ant picos ar kitur, kur naudosite šį sūrį. Aš laikiau šaldytuve silikoninėse keksiukų formelėse, bet kaip matot nuotraukoj, jis nelabai išlaiko savo formos, tačiau jo skonis nuostabus. 



Su šiuo sūriu gaminau karštus ir šaltus sumuštinius, ir šiaip vieną skanavau... O dabar nekantrauju su šia namine mocarela išsikepti picą!
Taip pat toliau ieškosiu ir mėginsiu kitus vegan sūrių receptus ir dalinsiuos su jumis atradimais. Manau tikrai atrasiu tokių, kurie tiks ne tik picai, bet pjaustysis gražiai ir šaltiems užkandžiams.

Ačiū, kad domitės! Mano receptų naujienas galite sekti facebook ir instagram puslapiuose :)

7 komentarai :

  1. O ne tapijokos krakmolą naudojant pavyktų pasidaryti? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pabandžiau dėti 2 sriubinius ir puse arbatinio šaukštelio bulvių krakmolo vietoj tapijokos. Tada dar įdėjau vieną arbatinį šaukštelį kukurūzų miltų. Tai super gavosi :)

      Panaikinti
  2. Galima butu naudoti agarą. Tuomet būtų kieta. Mes su agaru darom ir vegan dešrą ir kitus vegan produktus. Agaras tai kaip želatina, jis pagamintas iš jūros dumblių. Mano mama fimuoja vegan receptus ir kelia i youtube. Kanalo pavadinimas - "Sveikas.info". Ten gaite rasti ir vegan dešros receptą iš pupelių ir agaro.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Sveiki :) Būtų įmanoma pagaminti su bulvių krakmolu?

    AtsakytiPanaikinti