Flickr Images

2016 m. vasario 8 d., pirmadienis

Moliūgų Sriuba su Tofu kubeliais

Kad ir kaip myliu sriubas, labiausiai nemėgstu aprašinėti būtent jų receptų, nes sriuba man visada yra visiška improvizacija. Tačiau noriu dalintis su jumis ir sriubų receptais, nes veganiškos sriubos, o ypač trintos, mmm... koks gėris!


Aš niekuomet nesu naudojus sriubos sultinio, visuomet turiu einamiausius prieskonių mišinius: karis, kiniški prieskoniai, prieskoniai vištienai, masala, o jei nori lengvos sriubos, tuomet naudoju vos vos šių prieskonių ir daug džiovintų žolelių, porų, pastarnokų.

Šį kartą aprašysiu labai skanios moliūgų sriubos receptą. Kuri tampa tobula su tofu kubeliais arba (man pačiai buvo labai netikėta) - kukurūzais (!) ir maistinių mielių dribsniais. Dribsnius pasibarstau vis iš naujo, nes man jie skaniausi ir labiausiai jaučiasi skonis, kol dar nėra išsimaišę sriuboje, o būna paviršiuje. 



Ingredientai:

  • Moliūgas ~1/3 vidutinio moliūgo
  • Morka
  • 1/3 raudono čili pipiro
  • Svogūnas
  • 4 skiltelės česnako
  • Karis, kiniški prieskoniai, masalos prieskoniai
  • Lauro lapas
  • 1 1/2 a.š. Himalajų druskos
  • Vanduo
  • 100ml Kokosų pieno ar augalinės grietinėlės

Kaip gaminu:

  1. Vyras sudoroja moliūgą. Tuomet stambiai supjaustytus moliūgo gabalėlius išmaišau su prieskoniais ir šlakeliu aliejaus ir kepu orkaitėje apie pusvalandį.
  2. Supjaustau morką, svogūną, česnaką ir čili. Puode pakaitinu porą šaukštų aliejaus, įberiu prieskonių, maždaug 1 a.š. kario. 1 a.š. kiniškų prieskonių, 1/2 a.š. masalos, pamaišau ir po 10 sekundžių suberiu pjaustytas daržoves, pakepinu apie minutę ir viską užpilu vandeniu, įmetu lauro lapą, taip pat tiktų ir porą gvazdikėlių bei juodųju pipirų, aš jų neturėjau, tačiau jie įėjo į prieskonių mišinių sudėtį, paverdu 10 minučių.
  3. Sudedam iškeptą moliūgą. Kadangi neturiu svarstyklių, negaliu tiksliai pasakyti kiek moliūgo naudojau. Kroviau kol buvo pilnas (4l) puodas... :) ir šiek tiek moliūgo liko, tad šiandien virsiu sriubą dar kartą.
  4. Viską paverdam 5-10 minučių, supilam kokosų pieną, dar porą minučių paverdam, išimam lauro lapus, gvazdikėlius ir kitus kietus prieskonius ir viską gerai sutrinai blenderiu.
Kaip jau sakiau, mes valgėm su tofu ir maistinėm mielėm. Tofu supjausčiau kubeliais, apibarsčiau kario, vištienos prieskoniais ir švelniu sojos padažu, išmaišiau ir palikau pusvalandžiui. Po to apkepiau keptuvėje su dar šiek tiek kario.

Taip pat labai skanu su traškiu skrudintu batonu įtrintu česnaku, arba juoda duona, arba galite įsiberti porą šaukštų kukurūzų.
Skanaus!
Viktorija

Mano receptų naujienas galite sekti facebook arba instagram puslapiuose :)

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą