Flickr Images

2016 m. sausio 22 d., penktadienis

Kuo pakeisti Kiaušinius?

Kuo pakeisti kiaušinius kepiniuose ar kituose mums įprastuose patiekaluose yra vienas dažniausiai pasikartojančių klausimų, kai imi keisti savo mitybą. Iš tiesų pasirinkimas kuo pakeisti kiaušinius yra labai platus, galima išgauti tiek kiaušinių skonį, tiek konsistenciją, net ir kiaušinių baltymus galima pakeisti!

Pirmiausia noriu pasidalinti šia lentele:



Šioje lentelėje nurodyti pakaitalai, dažniausiai naudojami kepiniams.
  • Chia sėklos ir linų sėmenys yra populiariausi kepiniuose, aš juos bandžiau naudoti ir kaip kiaušinio plakinį apvoliojant kepsnelius, tikrai veikia puikiai. :) 
  • Agar agar maišyti reikia su karštu vandeniu, tai jis geriau ištirpsta ir sutirštėja.
  • Bananai, obuolių padažas ir riešutų sviestas puikiai tinka ir pagardina saldžiu kepinius. Tiesa, saldiems kepiniams tinka visi šie kiaušinių pakaitalai.
  • Taip pat jau galima įsigyti ir kiaušinių pakaitalų miltelių.

Kiaušinio plakinys prieš apvoliojant kepsnelius ar daržoves džiūvesėliuose:
  • Riebus kokosų pienas su šlakeliu citrinų sulčių
  • Sojų pienas su šlakeliu citrinų sulčių ar obuolių sidro acto
  • Linų sėmenų arba chia kiaušinis

Kiaušinio baltymams:
  • Aquafaba - skystis nuo koncervuotų avinžirnių
    1 kiaušinio baltymą atstoja 2 šaukštai šio skysčio.
    Jis išsiplaka taip pat standžiai, net ir morengus ar macaroons galima iškepti. :) taip pat su juo daro ir kremus keksiukams ar tortams.

Kiaušinienė:
  • Silken Tofu (švelnus, minkštas tofu)
  • Žirnių miltai (receptas jau greitai)

Skoniui:
  • Juoda himalajų druska, suteikia kiaušinio skonį ir kvapą, taip pat yra naudinga organizmui ir ilgiau pavartojus atsiskleidžia ir kiti subtilūs jos skoniai. 

Virto kiaušinio masei: 
  • Tofu pakepintas su šiek tiek juodos druskos ir ciberžole ar švelniu kariu


Tikiuosi pagelbės, pasidalinkit su tais, kuriems šie patarimai pravers!
Sėkmės :) 

Komentarų nėra :

Rašyti komentarą