Neseniai atradau žemaičių blynus, pirmą kartą gaminau su soja, po to su kopūstais ir kitomis daržovėmis, o šiandien išbandžiau su pievagrybiais. Ir pirmą kartą pavyko pagaminti tokią skanią tešlą blynams! Mmm, nuostabiai skani, kaip puiku, kad šį kartą nusprendžiau viską matuoti, kad galėčiau pasidalinti receptu su jumis. :)
Kadangi bulvių tešlos vos vos liko, tai iškepiau mažą blynuką vien iš tešlos, be jokio įdaro ir jei atvirai, tai man buvo taip skanu, kad turbūt patiko dar labiau, nei kai valgiau jau blynus su pievagrybiais. Tikrai tobula, galima vienus blynukus keptis ir valgyti su kokiu padažu ar daržovėmis, arba kad ir vienus.
Žemaičių Blynai su Pievagrybiais
Reikės
Įdarui:
Kadangi bulvių tešlos vos vos liko, tai iškepiau mažą blynuką vien iš tešlos, be jokio įdaro ir jei atvirai, tai man buvo taip skanu, kad turbūt patiko dar labiau, nei kai valgiau jau blynus su pievagrybiais. Tikrai tobula, galima vienus blynukus keptis ir valgyti su kokiu padažu ar daržovėmis, arba kad ir vienus.
Žemaičių Blynai su Pievagrybiais
Reikės
Įdarui:
- Pievagrybiai (naudojau dėžutę didelių pievagrybių)
- 1 š. aliejaus
- 1/2 a.š asafetidos
- 1 a.š kario
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
- 1/4 a.š. himalajų druskos
- 1 šaukštas majonezo
- 8 bulvės
- 1 a.š. tapiokos krakmolo
- 2 š. speltos miltų
- 1 š. sojų pieno
- 1/4 a.š. himalajų druskos
Apvoliojimui:
- Sojų pieno + šiek tiek obuolių sidro acto (išmaišyti ir palikti porai minučių)
- Šviežiai maltų avižų miltų arba džiūvesėlių
Eiga:
1. Pasigaminam įdarą. Įkaitinam aliejų, suberiam prieskonius, pievagrybius, pakepinam, kol pievagrybiai suminkštėja. Jeigu liko skysčių nuo pievagrybių, juos nupilam. Sumaišom su majonezu.
2. Bulves išverdam, nupilam vandenį. Tuomet bulves reikia sugrūsti, suberti miltus, krakmolą, sojų pieną ir druską. Toliau su grūstuvu viską grūsti, kol miltai pilnai susimaišo su bulvėmis.
3. Kai bulvės šiek tiek pravėsta (arba visai atšąla) ir galima lengvai laikyti rankose pasidarom plokščius blynus. Į vieną blyną dedam įdarą ir uždengiam viską kitu blynu.
4. Blynus merkiam į sojų pieną, po to gerai apvoliojam avižų miltuose (net nesitikėjau, kad taip skanu! Tikrai puikiai pakeičia džiūvesėlius) arba džiūvesėliuose.
5. Įkaitinam keptuve ant stipresnės nei vidutinė ugnies (aš kepu ant 7 iš 9) ir kepam ant aliejaus iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Valgom su pomidorais ar kitomis daržovėmis. Taip pat žemaičių blynai su pievagrybiais labai skanūs su vegan kario padažu:
- Svogūnas
- Kario prieskoniai
- Kokosų pienas arba augalinė grietinėlė
- Šiek tiek druskos
Svogūną šiek tiek pakepinam su kariu, supilam pieną arba grietinėle, kelias minutes pakaitinam. Patiekiam karštą. Jei nėra laiko ar tingisi, galima sumaišyti kokosų pieną ar grietinėle su kariu ir druska ir naudoti šaltą padažą.
Taip pat labai skanu turėtų būti ir su vegan grietine ar natūraliu jogurtu.
Skanaus!
Komentarų nėra :
Rašyti komentarą