Flickr Images

2016 m. sausio 26 d., antradienis

Mac & Cheese - Makaronai su Sūriu Veganiškai

Makaronai su sūriu, toks naminis fast food'as, kuris ir patogus ir skanus, ne itin maistingas, bet kartais pavalgyti tikrai skanu, o jeigu dar viskas veganiška, o makaronai iš grikių ar avinžirnių, tai tuomet ne tik skanu, bet ir tikrai maistinga!



Na aš naudojau 250g. paprastų, t.y. kietagrūdžių kviečių, makaronų. Išverdu, kad būtų minkštučiai, dažnai verdu jau iki tokios pervirimo ribos, bet reikia atsargiai, nes pervirti jau košė, o pavirti ilgiau nei įprastai - tobuli.



Padažo ingredientai:
  • 2.5 šaukštai margarino
  • 2 šaukštai kukurūzų miltų (arba vienas su kaupu)
  • 2 šaukštai speltos miltų (arba vienas su kaupu)
  • Himalajų druskos
  • Kario
  • Asafetidos
  • Itališki prieskoniai tiktų tobulai
  • 5-6 šaukštai maistinių mielių dribsnių (po to vis tiek papildomai barsčiausi ant makaronų...)
  • 400ml augalinio pieno (naudojau: 200ml skardinės riebaus kokosų pieno, 100ml vandnes, 100ml sojų pieno)

Kaip gaminau:
  1. Įkaitinau keptuvę su margarinu. Kai jis išsilydė subėriau miltus ir prieskonius. Viską gerai išmaišiau. Supyliau pieną, viską išmaišiau, kad neliktų miltų ar prieskonių gumulėlių ir paviriau kelias minutes, kol padažas sutirštėjo.
  2. Į lėkštę įbėriau šiek tiek tarkuoto veganiško sūrio, užpyliau kelis šaukštus padažo. Sudėjau makaronus, ant viršaus pabarsčiau dar sūrio ir užpyliau padažo. 
  3. Tobula.
Skanaus!

Mano receptų naujienas galite sekti Facebook ir Instagram tinklalapiuose :)


Komentarų nėra :

Rašyti komentarą